Mbappe a marcat, dar Franţa a remizat 1-1 cu Polonia. Cântecul de lebădă pentru Lewandowski

Avantajul unui penalty transformat de Kylian Mbappe a fost anulat de Robert Lewandowski, iar Polonia, deja eliminată, a remizat cu Franţa, 1-1, marţi, la Dortmund, ceea ce înseamnă că francezii termină pe locul doi în Grupa D.

Urmărește
1218 afișări
Imaginea articolului Mbappe a marcat, dar Franţa a remizat 1-1 cu Polonia. Cântecul de lebădă pentru Lewandowski

Mbappe a marcat, dar Franţa a remizat 1-1 cu Polonia. Cântecul de lebădă pentru Lewandowski

Mbappe a deschis scorul în minutul 56 cu primul său gol la Campionatul European - şi primul marcat de un jucător francez la Euro 2024 - când a transformat cu calm un penalty acordat pentru faltul stângaci al lui Jakub Kiwior, asupra lui Ousmane Dembele.

Ulterior, Dayot Upamecano l-a lovit în călcâi pe polonezul Karol Swiderksi, în careu, ceea ce i-a permis lui Lewandowski să egaleze din penalty în minutul 79, din a doua încercare, după ce primul său şut a fost salvat de Mike Maignan. Lovitura a fost repetată, deoarece portarul francez a plecat prea devreme de pe linia porţii sale.

Este foarte posibil ca golul legendarului jucător al Barcelonei şi a lui Bayern Munchen să fi fost ultimul la un campionat european, acesta reuşind să marcheze la patru ediţii ale competiţiei continentale.

În urma remizei, Franţa termină pe locul al doilea în Grupa D, în spatele Austriei, şi va înfrunta echipa care va termina pe locul al doilea în Grupa E, în care România, Belgia, Slovacia şi Ucraina au toate câte trei puncte.

Este pentru prima dată când Franţa nu reuşeşte să termine pe primul loc în grupă la un turneu major în ultimii 12 ani sub conducerea selecţionerului Didier Deschamps.

Francezii au dominat posesia mingii, dar au fost blocaţi de excelentul portar polonez Lukasz Skorupski, care a reuşit o serie de intervenţii bune, respingând şuturile din apropiere ale lui Mbappe, Theo Hernandez, Ousmane Dembele şi Bradley Barcola.

Dar, după ce Polonia a reuşit egalarea, Franţa a trebuit să facă faţă unui forcing al polonezilor animaţi de încurajările fanilor, care s-au trezit la viaţă după golul lui Lewandowski.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici