Meciul zilei. Spania şi Italia joacă joi pentru a opta oară la Euro. Anglia vrea să îşi asigure rapid calificarea

Spania şi Italia se întâlnesc joi la Euro 2024 în al optulea lor meci în istoria competiţiei. Slovenia înfruntă vecina Serbia, la Munchen, iar Danemarca încearcă să oprească elanul Angliei, la Frankfurt, în a doua rundă a meciurilor din Grupa C.

Urmărește
228 afișări
Imaginea articolului Meciul zilei. Spania şi Italia joacă joi pentru a opta oară la Euro. Anglia vrea să îşi asigure rapid calificarea

Meciul zilei. Spania şi Italia joacă joi pentru a opta oară la Euro. Anglia vrea să îşi asigure rapid calificarea

16:00: Slovenia - Serbia (Grupa C, Munchen)

Slovenia are moralul ridicat după ce a revenit, fiind condusă, şi a obţinut o remiză 1-1 cu Danemarca în meciul de deschidere. „Am demonstrat că putem concura", a declarat atacantul Andraž Šporar, a cărui viteză s-ar putea dovedi utilă joi. „Nu avem nevoie de mult spaţiu pentru a fi periculoşi în faţă", a adăugat el. „Trebuie să ţinem strâns şi să facem tranziţii rapide. Majoritatea apărătorilor lor sunt mai lenţi decât noi, iar noi trebuie să profităm de asta".

Serbia a fost învinsă la limită cu 1-0 de favorita grupei, Anglia, în meciul de debut, dar cu siguranţă nu a părăsit jocul cu capul plecat, în special după prestaţia din a doua repriză. „Am rezistat bine ca echipă şi am arătat că le putem face faţă", a declarat mijlocaşul Saša Lukić pentru EURO2024.com. „Vrem să fim mai curajoşi decât am fost împotriva Angliei, din primul minut", a adăugat fundaşul Nikola Milenković.

Istoria întâlnirilor celor două echipe are un episod palpitant, pe care niciuna din cele două nu-l poate uita. Slovenia a întâlnit FR Iugoslavia (precursoarea actualei echipe a Serbiei) la EURO 2000, luând un avantaj de 3-0 înainte ca adversarii lo,r în zece oameni, să se mobilizeze şi să egaleze la 3-3. Dragan Stojković, selecţionerul Serbiei, a fost rezervă în prima repriză în acel meci.

19:00: Danemarca - Anglia (Grupa C, Frankfurt)

Debutul Danemarcei în faţa Sloveniei nu a decurs exact conform planului, şansele de gol fiind mai rare după ce Christian Eriksen a deschis scorul în minutul 17. Rivalii lor s-au mobilizat şi au obţinut în cele din urmă o remiză. Cu toate acestea, danezii au făcut o figură frumoasă, iar jucătorii cu o bogată experienţă în Premier League din rândurile lor vor face cu siguranţă posibil ca aceştia să nu se simtă prea timoraţi.

„Am arătat că ştim să jucăm", a declarat Mikkel Damsgaard, care joacă în Anglia pentru Brentford. „Dar trebuie, de asemenea, să jucăm la cel mai bun nivel al nostru, deoarece Anglia nu este o echipă pe care o poţi învinge dacă eşti la 90%. Trebuie să fim cu toţii la 100%".

S-ar putea să fie recomandată prudenţa în confruntarea cu Anglia lui Gareth Southgate, în condiţiile în care Jude Bellingham a marcat cu capul singurul lor gol împotriva Serbiei după doar 13 minute.

Danemarca a cauzat numeroase probleme Angliei în semifinalele EURO 2020, unde a fost nevoie de prelungiri şi de un gol al lui Harry Kane, marcat după reluarea unui penalty apărat, pentru a stabili învingătoarea.

Cu toate acestea, englezii spun că simt că turneul le este favorabil până acum. „Să păstrăm impulsul", a declarat mijlocaşul Trent Alexander-Arnold, care a adăugat: „Ştim că trebuie să ne îmbunătăţim".

Danemarca a câştigat doar patru din cele 22 de meciuri oficiale împotriva Angliei, care are 13 victorii în întâlnirile directe.

22:00: Spania - Italia (Grupa B, Gelsenkirchen )

Ziarul sportiv spaniol Marca a titrat după victoria Spaniei cu 3-0 în faţa Croaţiei „La Nueva España" (Noua Spanie) lăudând virtuţile ofensive ale echipei lui Luis de la Fuente. „Acum, noi, mass-media şi fanii împărtăşim cu toţii multă mândrie şi ambiţie în ceea ce facem", a declarat portarul Unai Simón. „Cu toţii vâslim în aceeaşi direcţie. Fiecare jucător care este aici vrea să ajungă în finală şi să o câştige."

Italia şi-a arătat calităţile, după ce a învins Albania, care deschisese scorul în secunda 23 a meciului din prima rundă. Chiar dacă Squadra Azzurra a eliminat „vechea" Spania la penalty-uri în drumul spre câştigarea EURO 2020, mijlocaşul Davide Frattesi nu-şi face iluzii cu privire la ceea ce îi aşteaptă la Gelsenkirchen. „În acest moment, Spania este mai bună decât noi în ceea ce priveşte calitatea individuală a jucătorilor", a spus el. „Va trebui să punem în joc spiritul italian, va trebui să luptăm împreună".

Cu excepţia loviturilor de departajare, Italia a pierdut doar unul dintre cele zece meciuri împotriva Spaniei la EURO sau la Cupa Mondială, având 4 victorii şi 5 remize. Acea înfrângere a venit în finala EURO 2012 (0-4).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anglia,
euro,
avancronica

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici