Meciurile din Premier League nu se vor disputa în străinătate în acest sezon

Şeful Premier League, Richard Masters, a reafirmat că nu se vor juca meciuri în străinătate, în ciuda faptului că nouă cluburi din prima ligă sunt deţinute majoritar de americani. Conducătorul primei ligi engleze de fotbal a avertizeazat cu privire la suprasaturarea calendarului competiţional.

Urmărește
176 afișări
Imaginea articolului Meciurile din Premier League nu se vor disputa în străinătate în acest sezon

Meciurile din Premier League nu se vor disputa în străinătate în acest sezon

Conceptul organizării de meciuri din Premier League în alte ţări a fost propus pentru prima dată în 2008 şi a întâmpinat imediat o reacţie de respingere din partea suporterilor locali.

Discuţiile s-au intensificat în ultimele luni, dar Masters insistă că acest lucru nu se va întâmpla.

„Trebuie să o spun - nu există niciun plan de a juca meciuri în străinătate în Premier League şi acesta este punctul de plecare”, a declarat Masters radiodifuzorilor, citat de insideworldfootball.com.

„Cred că dacă există vreo schimbare de acest fel în structura competiţiei, fanii ar trebui consultaţi. Dar nu cred că se va întâmpla, nu face parte din planuri, aşa că, în acest moment, cred că este un punct uşor discutabil.”

Între timp, Masters a avertizat că fotbalul va ajunge la punctul de cedare dacă meciurile continuă să fie adăugate la calendar, fiind ultima personalitate de rang înalt care şi-a adăugat numele la dezbatere.

Premier League face parte dintr-o acţiune în justiţie împotriva FIFA cu privire la extinderea calendarului, susţinând că nu au existat suficiente consultări şi subliniind riscurile pentru bunăstarea jucătorilor.

„Cred că vom ajunge la un punct de saturaţie”, a spus Masters. „Vedem că FIFA îşi extinde în general competiţiile, astfel încât aveţi o Cupă Mondială mai mare care urmează în 2026 şi avem o nouă competiţie în Cupa Mondială a Cluburilor în 2025.

„Ceea ce ne preocupă în principal nu sunt neapărat deciziile. Suntem preocupaţi de procesul în cadrul căruia acestea sunt luate.”

„Problema este că Cupa Mondială a Cluburilor durează o lună şi se încheie la mijlocul lunii iulie, şi nu este o competiţie pentru echipele naţionale în care ai o selecţie de jucători de la diferite cluburi care pot fi găzduiţi la începutul unui sezon.

„Dacă cluburile noastre ajung în finala acestor competiţii, ce fel de echipe vor putea alinia la începutul unui sezon de Premier League, când avem obligaţia faţă de jucători de a le oferi trei săptămâni de odihnă, pe care nu le vor primi? Deci, în cele din urmă lucrurile se suprapun, prin urmare, trebuie să se ajungă la o nouă înţelegere.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici