Nadia Comăneci a anunţat că îi dăruieşte Sabrinei Voinea medalia ei de la bronz de la Montreal

Sabrica Voinea n-a primit satisfacţie de la TAS şi rămâne în afara podiumului la sol, iar fosta mare campioană doreşte să o consoleze.

Urmărește
4843 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci a anunţat că îi dăruieşte Sabrinei Voinea medalia ei de la bronz de la Montreal

Nadia Comăneci a anunţat că îi dăruieşte Sabrinei Voinea medalia ei de la bronz de la Montreal

La scurt timp după verdictul TAS, Nadia Comăneci a avut o intervenţie la Antena 3 CNN în care a spus că se bucură pentru Ana Maria Bărbosu şi că îi va dărui ea o medalie de bronz Sabrinei Voinea.

„Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult aşteptată după atâţia ani. Eu nu mă aflu într-o poziţie oficială să decid cine, ce a luat şi cum a făcut. Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste.

Aş fi fost fericită să văd trei fete acolo cu trei medalii, pentru că toate au muncit şi mai ales în situaţia în care ne aflăm acum cu protejarea sănătăţii mintale, cred că este bine să încurajăm şi să protejăm aceşti copii.

Eu o să îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montréal. O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exerciţiu fenomenal şi mă bucur pentru participarea lor şi în proba de echipe, pentru că au făcut istorie şi în echipă.

În acelaşi timp, o felicit şi pe Jordan! Ea trebuie să nu intre într-o zonă rea, ceea ce s-a întâmplat nu este din vina ei”, a spus Nadia Comăneci.

Ce s-a întâmplat în lupta pentru medalia de bronz în proba de sol de la Jocurile Olimpice

Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5. Cele două au fost nemulţumite de cum au fost punctate de arbitri.

Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestaţia americancei Jordan Chiles, căreia i-a acordat punctajul suficient pentru a o întrece pe româncă.

Sabrina Voinea a fost depunctată, o decizie considerată greşită de aceasta, din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri.

Federaţia Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea şi una pentru Jordan Chiles.

Olimpiada se încheie astăzi

JO de la Paris se încheie astăzi, România ocupând locul 23 în clasamentul general pe medalii, cu 8 medalii (3-4-1), dar fiind în aşteptarea celei de-a noua medalii.

Pe primul loc, înaintea ultimei zile de concurs, este China, cu 39 de aur (90 la total), care devansează SUA - 38 de aur (122 la total).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici