Norbert Maior, revenire spectaculoasă în Raliul Sardiniei din WRC

Echipajul format din fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior a terminat pe locul 5 în divizia juniorilor la etapa mondială WRC, care a avut loc în Sardinia, pe macadam, după ce initial pierduse aproape 5 minute chiar pe prima probă special a etapei din insula Italiei.

90 afișări
Imaginea articolului Norbert Maior, revenire spectaculoasă în Raliul Sardiniei din WRC

Norbert Maior, revenire spectaculoasă în Raliul Sardiniei din WRC

După ce au încheiat pe locul 3 în Croaţia, cei doi au avut o evoluţie bună şi în antrenamentele din Sardinia, însă au fost aproape de un abandon chiar în primii kilometri ai raliului.

„Pentru noi e o victorie că am reuşit să terminăm atunci cu bine, chiar dacă acea primă probă ne-a dus pe ultimul loc în clasament”, a spus Maior.

Imediat după problema tehnică, Maior a început asaltul pentru a recupera locurile în clasament, iar de pe locul 16, a ajuns până pe locul 5 în clasamentul mondial al juniorilor, piloţi cu vârsta până în 28 de ani.

„A fost o întreagă aventură, fiecare kilometru a fost ca o luptă, am mai făcut două pene pe parcurs, dar nu ne-am dat bătuţi şi locul 5 chiar e enorm pentru noi având în vedere condiţiile date”, a adăugat pilotul de la Napoca Rally Academy.

După Sardinia, a treia etapă a sezonului WRC Junior, Norbert Maior ocupă locul 5 în clasamentul mondial, cu un total de 29 de puncta, la numai 6 puncte de ocupantul locului 2, Diego Dominguez. Lider rămâne estonianul Romet Jurgenson, cu un total de 60 de puncte.

Echipajul românesc concurează în WRC datorită unei burse primite din partea promotorului ca urmare a titlului european de juniori cucerit în 2023.

Ultimele două etape ale sezonului de WRC Junior vor avea loc în Finlanda (1-4 august) şi Grecia (5-8 septembrie). Până atunci, fraţii Maior vor concura la Raliul Clujului în perioada 22-24 iunie, a patra etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici