Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros. Sârbul va pierde poziţia de lider mondial

  • După ce a luptat timp de cinci seturi pentru a-l învinge pe argentinianul Francesco Cerundolo, Novak Djokovic se retrage de la Roland Garros.
  • Cauza este o accidentare la meniscul genunchiului drept.
  • Sârbul îşi va pierde astfel poziţia de lider mondial, în favoarea italianului Jack Sinner.
672 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros. Sârbul va pierde poziţia de lider mondial

După o luptă de cinci seturi împotriva argentinianului Francesco Cerundolo, luni, corpul lui Novak Djokovic şi-a arătat limitele, în ciuda victoriei. Diagnosticat marţi, prin RMN, cu o leziune a meniscului medial al genunchiului drept, sârbul a declarat forfait pentru sfertul de finală care urma să-l opună lui Casper Ruud.

Potrivit informaţiilor apărute marţi, citate de L’Equipe, sârbul şi-a anulat antrenamentul programat pentru ziua dinaintea meciului din sferturile de finală cu Ruud. El a fost supus unui RMN şi unor teste suplimentare la genunchiul care părea să îi limiteze mişcările în victoria din turul patru împotriva lui Francisco Cerundolo.

Numărul 1 mondial a jucat în două meciuri consecutive de cinci seturi pentru a ajunge în sfertul de finală al 59-lea de Grand Slam, un record, şi a fost nemulţumit din cauza stării terenului de luni, acuzând că aceasta i-a agravat accidentarea.

Djokovic a precizat, în conferinţa de presă de după meciul în care l-a învins pe argentinian, că a avut o accidentare la genunchi de câteva săptămâni, chiar înainte de începerea Openului Franţei.

El a precizat că accidentarea a devenit din ce în ce mai dureroasă în meciul cu Cerundolo, în care a alunecat de mai multe ori. Principalul favorit nu a garantat că va juca în meciul de miercuri, deoarece aştepta rezultatele testelor, care au arătat probabil că nu va putea continua în turneu.

Chiar şi înainte de a se supune testului, jucătorul de 37 de ani a recunoscut că se va retrage dacă analizele vor arăta o deteriorare semnificativă a genunchiului său, în timpul conferinţei de presă de după meci cu jurnaliştii sârbi.

„Există riscul ca eu să mă retrag înainte de meci, în funcţie de rezultatele (RMN-ului). Să vedem cât de mult este afectat genunchiul. Nu mai este în mâinile mele, mă voi ruga".

„Da, voi face unele lucruri pentru a ajuta la accelerarea recuperării, dar cu genunchiul - fiind una dintre cele mai importante articulaţii pentru mişcare - nu se pot face prea multe... Nu poţi „evita" genunchiul. Am avut rupturi musculare în Australia - stomac, coapsă - poţi să le bandajezi, să faci asta şi asta, dar genunchiul, este o abordare şi o metodă de recuperare cu totul diferită."

Ca urmare a retragerii sale, Djokovic a renunţat la titlul de la Roland Garros, dar şi la locul 1 mondial, care îi va reveni lui Jannik Sinner.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici