O'Sullivan se califică en fanfare în optimile de finală la Crucible

  • Ronnie O'Sullivan a trecut joi în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Snooker de la Sheffield.
  • De şapte ori campion la Crucible, englezul l-a învins pe galezul Jackson Page, cu scorul categoric de 10-1.
  • El îl întâlneşte în turul doi pe galezul Ryan Day, care a eliminat un cap de serie.
95 afișări
Imaginea articolului O'Sullivan se califică en fanfare în optimile de finală la Crucible

O'Sullivan se califică en fanfare în optimile de finală la Crucible

O'Sullivan, în vârstă de 48 de ani, îşi propune să câştige al optulea său titlu şi să să depăşească performanţa smilară lui Stephen Hendry, care a obţinut şapte succese la Crucible în anii 1980.

Englezul a avut un avantaj insurmontabil după prima sesiune de miercuri şi a început jocul de joi de la un categoric de 8-1 în faţa adversarului său de 22 de ani.

Un break de 79 de puncte l-a dus pe O'Sullivan la un frame distanţă şi a obţinut victoria la scurt timp după aceea.

El va juca acum cu un alt jucător galez, Ryan Day, care l-a învins pe Barry Hawkins, al 15-lea favorit, cu 10-8, în sesiunea de miercuri seara.

Victoria cu 10-1 a lui O'Sullivan a fost cea mai categorică de până acum din acest an, egalând victoria lui Kyren Wilson cu 10-1 în faţa lui Dominic Dale.

În sesiunea de seară de joi, John Higgins completează primul tur, meciul său cu Jamie Jones urmând să se dispute până la final.

Galezul Jones s-a calificat pe tabloul principal cu o victorie în faţa lui Neil Robertson, câştigătorul din 2010, şi îşi propune să o susţină cu o victorie în faţa cvadruplului campion mondial.

Higgins, în vârstă de 48 de ani, are un avantaj de 5-4 după o primă sesiune foarte disputată şi are nevoie de o victorie pentru a avea şansa de a rămâne în top 16 mondial.

Există speculaţii că învingătorul din 1998, 2007, 2009 şi 2011 se va retrage dacă va ieşi din top 16, el declarând pentru BBC Sport că îşi va evalua viitorul după încheierea competiţiei.

Dacă Higgins ar pierde, s-ar stabili un nou record pentru cel mai mare număr de capi de serie eliminaţi în primul tur.

Opt dintre primii 16 - Luca Brecel, Mark Selby, Mark Williams, Ding Junhui, Ali Carter, Gary Wilson, Zhang Anda şi Barry Hawkins - au pierdut, la egalitate cu cei opt care au fost eliminaţi în 1980, 1992 şi 2012.

Turul al doilea a început joi, Robert Milkins, cap de serie 16, înfruntându-l pe David Gilbert, cel care l-a învins pe Brecel, campionul din 2023, în ziua de deschidere.

În sesiunea de seară, Judd Trump, numărul doi mondial, îşi începe meciul din optimi împotriva lui Tom Ford, cap de serie numărul 14.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici