Patinoarul Mihai Flamaropol nu se va redeschide

Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală, închis în urmă cu un an din cauza datoriilor la utilităţi, nu se va mai redeschide în urma deciziei luate de către reprezentanţii primăriei, ai federaţiei de hochei pe gheaţă şi ai unor cluburi de patinaj din Bucureşti.

Urmărește
1078 afișări
Imaginea articolului Patinoarul Mihai Flamaropol nu se va redeschide

Patinoarul Mihai Flamaropol nu se va redeschide (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei de Investiţii şi Dezvoltare din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX că decizia a fost luată din motive de siguranţă şi tehnice. "Am avut o întâlnire cu preşedintele federaţiei de hochei, cu tehnicul de la hochei, cu doamna Tocală, cu părinţii patinatorilor şi s-a ajuns la următoarea formulă de compromis: să fi plătit 300.000 de euro datorii plus vreo 25.000 pentru nişte piese de schimb şi să fi ţinut patinaorul o lună, pentru că la 17 grade nu se mai face gheaţă, am luat decizia să nu mai fie deschis. Nu avea rost să facem acest efort pentru nici o lună de funcţionare. Am luat decizia asta punând cărţile pe masă. Am tras concluziile juste şi corecte. Din motive de siguranţă şi motive tehnice, patinoarul Flamaropol va rămâne închis. E o decizie luată de comun acord cu cei care au avut activităţi acolo", a afirmat oficialul.

Bogdan Hreapcă a precizat că urmează să aibă o întâlnire cu omul de afaceri Ion Ţiriac pentru a pune la punct detaliile construcţiei unui patinoar pe un teren pe care primăria îl va pune la dispoziţie. "Urmează să mă întâlnesc cu domnul Ţiriac mâine să vedem dacă până în septembrie putem să ridicăm un patinoar de antrenament. Asta ar fi ideal pentru cei care au nevoie de gheaţă", a mai spus Hreapcă.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, consideră că redeschiderea patinoarului ar fi fost tardivă, de vreme ce activitatea patinatorilor şi hocheiştilor se încheie la jumătatea lunii aprilie. "Activitatea la patinaj artistic se încheie la mijlocul lui martie, iar hocheiul la mijlocul lui aprilie. Atunci au spus că nu are niciun sens să investească acum şi să îl dărâme în foarte scurt timp. Şi pe bună dreptate, ar fi de râsul curcilor. Dacă lucrurile nu au prins contur din noiembrie, decembrie, ce rost are acum? Normal ar fi fost să îl ţină de când l-au preluat, dar mă rog. Acum este mult prea târziu", a declarat Gheorghe pentru MEDIAFAX.

Hreapcă declarase la finalul săptămânii trecute că Primăria Capitalei, proprietarul clădirii şi al terenului aferent, intenţionează să deschidă Patinoarul Mihai Flamaropol doar în condiţii de siguranţă şi în cazul în care FR de Hochei îl va administra timp de 3-4 luni.

Sportivii de la cele şapte cluburi de patinaj artistic din Bucureşti se antrenează de aproximativ un an în mall-uri, singurul patinoar din Capitală, "Mihai Flamaropol", fiind închis în martie 2013 din cauza restanţelor la utilităţi în valoare de 1,2 milioane de lei. Peste 150 de patinatori de performanţă şi 500 de hocheişti legitimaţi nu au unde să se antreneze în Bucureşti, singurele soluţii pentru a practica în continuare sportul fiind patinoarele din mall-uri sau naveta la Braşov, oraş cu două patinoare la standarde de competiţie.

Conform declaraţiilor angajaţilor de la Patinoarul Mihai Flamaropol pentru MEDIAFAX, baza sportivă este funcţională, toate instalaţiile de producere a gheţii putând fi puse în funcţiune după o simplă revizie.

Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitală a fost închis în luna martie a anului trecut ca urmare a sistării furnizării utilităţilor, Ministerul Tineretului şi Sportului luând această decizie după ce administratorul patinoarului de la acea dată, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, a întârziat plăţile şi a acumulat restanţe la facturile către Enel şi Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei.

La solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Guvernul a dispus în luna decembrie a anului 2013 trecerea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" şi a terenului în suprafaţă totală de 26.350 de metri pătraţi, de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administrarea Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (CGMB). Primăria se obligă ca după demolare să refacă patinoarul "la standardele secolului XXI". În momentul de faţă se efectuează un studiu pentru construirea unui nou patinoar, termenul de finalizare a lucrărilor fiind estimat pentru sfârşitul anului 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici