Perez prelungeşte contractul cu Red Bull pentru încă doi ani

  • Mexicanul Sergio Perez va concura pentru Red Bull până în 2026, după ce a semnat o prelungire de doi ani a contractului său, a anunţat marţi campioana din Formula 1.
  • Perez, în vârstă de 34 de ani, a terminat pe locul doi la general după coechipierul său Max Verstappen, în sezonul trecut.
Urmărește
75 afișări
Imaginea articolului Perez prelungeşte contractul cu Red Bull pentru încă doi ani

Perez prelungeşte contractul cu Red Bull pentru încă doi ani

A fost prima dată când echipa a obţinut un „un-doi" la final de sezon, dar în prezent Perez se află pe locul cinci după opt curse.

Anunţul făcut înaintea Marelui Premiu al Canadei de la Montreal din acest weekend a clarificat speculaţiile privind partenerul lui Verstappen anul viitor.

De asemenea, a pus capăt speranţelor australianului Daniel Ricciardo de a reveni la echipă, după ce acesta a revenit la echipa soră RB, şi a mai închis o uşă pentru Carlos Sainz de la Ferrari, care caută un loc pentru sezonul 2025.

Perez, care s-a alăturat echipei la sfârşitul anului 2020, a declarat că a concura pentru Red Bull a fost „o provocare ca nicio alta" atât pe pistă, cât şi în afara ei.

„Sunt foarte fericit să îmi angajez viitorul la această echipă grozavă", a declarat Checo, citat de Reuters.

„Sunt încântat să rămân aici pentru a continua călătoria noastră împreună şi pentru a contribui la marea istorie a acestei echipe pentru încă doi ani. A face parte din echipă este o provocare imensă, pe care o iubesc.

„Avem o mare provocare în acest an şi am încredere deplină în întreaga echipă că viitorul este luminos aici şi sunt încântat să fac parte din el".

Regulile de funcţionare a motoarelor din Formula 1 se vor schimba în 2026, Red Bull urmând să îşi construiască propriul grup motopropulsor şi să înceapă un nou parteneriat cu Ford.

„Acum este un moment important pentru a confirma linia noastră pentru 2025 şi suntem foarte încântaţi să continuăm să lucrăm împreună cu Checo", a declarat şeful echipei, Christian Horner, care a subliniat importanţa continuităţii şi a stabilităţii.

Perez, câştigător a şase curse în cariera sa în F1, a terminat până acum de trei ori pe locul doi în acest sezon şi pe locul trei în China. El a abandonat în ultima cursă de la Monaco.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici