Poliţia din Stuttgart, pregătită pentru eventuale acte de huliganism la meciul Germania - Ungaria

Poliţia din Stuttgart a declarat că este pregătită să intervină în forţă în cazul în care vreun suporter va crea probleme înaintea meciului din Grupa A, la Euro 2024 dintre Germania şi Ungaria, care va avea loc miercuri.

227 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Stuttgart, pregătită pentru eventuale acte de huliganism la meciul Germania - Ungaria

Poliţia din Stuttgart, pregătită pentru eventuale acte de huliganism la meciul Germania - Ungaria. Sursa foto: Mediafax Foto

Meciul, care va avea loc pe Stuttgart Arena la ora locală 18.00 (19.00 ora României), a fost desemnat de serviciile de securitate germane ca fiind un meci cu risc ridicat.

Ungaria a fost sancţionată în ultimii ani din cauza comportamentului suporterilor săi, inclusiv la precedentul turneu Euro din 2021.

Peste 10.000 de fani maghiari sunt aşteptaţi la meciul de miercuri, în timp ce poliţia locală este încrezătoare că va putea face faţă oricăror perturbări.

„Având în vedere oportunitatea, se aşteaptă ca scandalagiii să provoace tulburări", a declarat marţi, într-un e-mail, secţia de poliţie din Stuttgart pentru Reuters.

„Poliţia a încorporat aceste scenarii în conceptul lor tactic pentru a preveni astfel de tulburări şi pentru a întrerupe tulburările de la început. Dacă huliganii vor dori să compare forţele, vom interveni în mod robust la un prag scăzut".

Sunt prognozate furtuni în regiune în ziua meciului, ceea ce ar putea bloca orice adunări de fani planificate în oraş.

Poliţia a adăugat că este în contact cu diverse agenţii de securitate în legătură cu posibilitatea ca orice grup de extremă dreapta să se infiltreze în adunările fanilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici