Probe din iaurt, lapte fiert şi crud, precum şi de apă - prelevate în cazul fetiţei cu SHU din Argeş

Probe din iaurtul natural ecologic aflat în frigiderul familiei fetiţei din Piteşti care a ajuns la spital cu SHU, din laptele fiert şi cel crud, precum şi de apă au fost prelevate de echipe ale DSV Argeş, rezultatele urmând să ajungă de la Bucureşti în cel mult patru zile.

Urmărește
1544 afișări
Imaginea articolului Probe din iaurt, lapte fiert şi crud, precum şi de apă - prelevate în cazul fetiţei cu SHU din Argeş

Probe din iaurt, lapte fiert şi crud, precum şi de apă - prelevate în cazul fetiţei cu SHU din Argeş

Duminică, două echipe ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au mers la domiciliul fetiţei din Piteşti, diagnosticate vineri cu sindrom hemolitic uremic, pentru a preleva probe din alimentele care se găsesc în frigider şi din care copilul a consumat înainte să ajungă la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, echipele mixte au mers la Topoloveni, la bunicii copilei.

"Au fost recoltate probe de iaurt natural ecologic din frigiderul familiei, probe de lapte fiert din frigider, lapte crud achiziţionat astăzi (duminică - n.r.) de la o familie din Topoloveni de tatăl micuţei, de unde au mai luat şi înainte, precum şi probe de apă de la robinet din Piteşti şi gospodăria din Topoloveni, apă de la un izvor public din Piteşti, de unde familia se aproviziona, apa aceasta fiind folosită pentru spălarea zarzavaturilor care erau flosite în alimentaţie. Toate aceste probe recoltate au fost trimise la Bucureşti la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV). În cel mult patru zile vor ieşi rezultatele. Noi sperăm ca marţi să le avem”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul DSV Argeş, Daniel Lupu.

Potrivit acestuia, inspectorii DSP au recoltat şi ei probe de apă şi urmează să ia şi probe coprobacteriologice de la bunică, fratele fetiţei şi părinţii acesteia.

Fetiţa de un an şi 8 luni a fost transferată vineri la Bucureşti, după ce a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde însă nu a stat mai mult de o oră. "Debutul a fost undeva pe data de 11 mai şi prezentarea la Pediatrie pe 13, când a şi fost transferată la Bucureşti. Prezenta scaune diareice. S-a înmulţit numărul scaunelor şi la prezentarea la Spitalul de Pediatrie copilul avea şi deshidratare", declara directorul adjunct al DSP Argeş, Adrian Stoica.

Acesta a adăugat că fetiţa a consumat ciorbe, din care una din carne de vită procurată din gospodării particulare din Topoloveni, alta de peşte, cu peşte de captură cumpărat din Piteşti, iaurturi achiziţionate din comerţ, precum şi ouă şi lapte de la gospodării din Topoloveni.

În spitalele din Argeş nu este raportat, în acest moment, niciun caz de copil cu sindrom sau suspiciune de sindrom hemolitic uremic.

Ministerul Sănătăţii anunţa, sâmbătă, că au fost depistate două cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic în Argeş şi Bacău, unul dintre pacienţi, în vârstă de un an şi opt luni, fiind internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie”.

"Copilul din Argeş, în vârstă de 1 an şi 8 luni este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii <Marie Curie> şi este supus procedurilor de dializă peritoneală. Copilul din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter", anunţa Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici