- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (06.10.2012, 16:24)
- Leila Bolat ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proces intentat în SUA în cazul Chauncey Hardy: Se cer daune de peste 210 milioane de dolari de la agresor, Federaţia Română de Baschet, un spital din România şi doi medici
Avocatul Rick Altschuler a declarat pentru presa americană că a intentat un proces, miercuri, la un tribunal din New Haven, solicitând daune de peste 210 milioane de dolari în cazul baschetbalistului Chauncey Hardy, care a murit în România în urmă cu un an, informează New Haven Register.
Urmărește
1158 afișări
Proces intentat în SUA în cazul Chauncey Hardy: Se cer daune de peste 210 milioane de dolari de la agresor, Federaţia Română de Baschet, un spital din România şi doi medici
"Când trupul lui Chauncey Hardy a fost adus din România, i-am promis mamei sportivului că voi obţine dreptate aici, în SUA", a afirmat Altschuler, scrie New Haven Register.
Acesta a precizat că a solicitat daune de peste 210 milioane de dolari de la părţile date în judecată, între care se numără bărbatul care i-a dat lui Hardy loviturile în urma cărora baschetbalistul a murit, Federaţia Română de Baschet, un spital din România şi doi medici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit New Haven Register, Rick Altschuler a intentat proces în Statele Unite deoarece câţiva avocaţi români l-au avertizat că nu se va face dreptate în România pentru un baschetbalist american de culoare.
În România, la 11 septembrie instanţa supremă a decis definitiv ca dosarul lui Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, să fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia de condamnare la cinci ani de închisoare fiind astfel desfiinţată. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis atât recursul formulat de Ionuţ Tănăsoaia împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de condamnare la cinci ani de închisaore cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cât şi contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsă mai mare.
Astfel, instanţa supremă a desfiinţat atât decizia Curţii de Apel Bucureşti, cât şi hotărârea din 22 februarie a Tribunalului Giurgiu de condamnare la cinci ani de închisoare a lui Ionuţ Adrian Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în faţă, în urma unei altercaţii într-un club din Giurgiu, în toamna anului trecut. Judecătorii instanţei supreme au dispus ca dosarul să fie trimis pentru rejudecare la Tribunalul Giurgiu. Instanţa a mai dispus ca Ionuţ Tănăsoaia să fie judecat în continuare în stare de arest.
Citeşte şi:
Dosarul agresorului baschetbalistului Chauncey Hardy va fi rejudecat de Tribunalul Giurgiu
În 17 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Ionuţ Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte şi la un an şi opt luni pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, agresorul lui Chauncey Hardy având de executat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis în parte contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu şi i-au majorat pedeapsa lui Ionuţ Tănăsoaia pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice de la un an la un an şi opt luni de închisoare. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată cu recurs la instanţa supremă.
În 22 februarie, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe Ionuţ Adrian Tănăsoaia. Instanţa i-a dat lui Ionuţ Adrian Atănăsoaia pedeapsa minimă întrucât şi-a recunoscut fapta. Pedeapsa pentru infracţiunea pentru care acesta a fost deferit justiţiei este între cinci şi 15 ani de închisoare.
Ionuţ Adrian Tănăsoaia, zis "Gipsy-Gypsanu", a fost trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011, în stare de arest preventiv, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.
Hardy ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.
Medicii legişti au stabilit că moartea lui Hardy a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.
Surse judiciare precizau că baschetbalistul Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, avea o alcoolemie de 0,6 la mie, la momentul incidentului din discotecă.
Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, declara, în 8 aprilie, pentru MEDIAFAX, că familia baschetbalistului Chauncey Hardy s-a constituit parte civilă şi ar vrea să ceară statului român şi lui Ionuţ Tănăsoaia daune de aproximativ 1,5 milioane de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe