Rapid luptă împotriva cancerului. Fotbaliştii au îmbrăcat un echipament special pentru a susţine Race for the Cure

  • Race for the Cure va avea loc în perioada 25-27 septembrie
  • Cursa se va desfăşura în România, Franţa, Rusia, Polonia şi Finlanda
  • Unul din 5 bărbaţi şi una din 6 femei fac cancer, iar unul din 8 bărbaţi şi una din 11 femei mor
151 afișări
Imaginea articolului Rapid luptă împotriva cancerului. Fotbaliştii au îmbrăcat un echipament special pentru a susţine Race for the Cure

Luptă Rapid împotriva cancerului

Pe lângă lupta pentru promovarea în Liga 1, Rapid porneşte într-o nouă luptă – împotriva cancerului. Giuleştenii au intrat în campania fundaţiei Renaşterea şi s-au antrenat în echipamente roz pentru a creşte conştientizarea asupra cancerului la femei.

Chiar unul dintre rapidişti, Raul Costin şi-a pierdut bunica în lupta împotriva cancerului şi îi îndeamnă pe români să meargă la cursa caritabilă Race for the Cure pentru a combate boala.

Iată ce spune Raul Costin: ”Bunica mea a murit la 55 de ani de cancer de col uterin, se întâmpla acum 23 de ani şi din păcate nu s-a putut face mare lucru, eu eram destul de mic, dar i-am văzut pe părinţii mei că au fost foarte afectaţi... e foarte greu, credeţi-mă.

 ”E un lucru tulburător, e foarte dificil să treci prin aceste momente. Tocmai de aceea e un lucru foarte mare ceea ce face fundaţia pentru că încearcă să ajute femei de pretutindeni.

Sunt lucruri foarte importante care ajung să salveze vieţi în momente în care nimeni nu mai dădea nicio şansă. Tocmai de aceea aş face un apel către bărbaţii din România să meargă la cursă, Race for the Cure, unde pot face mult mai mult decât să stea acasă”, a spus Costin.

Iată ce comunicat a trimis fundaţia Renaşterea:

”29 de persoane de la Rapid, jucători, staff tehnic şi echipa de marketing, au acceptat din convingere această revoluţie cromatică şi au îmbrăcat tricourile roz prin care Fundaţia Renaşterea anunţă o nouă ediţie a tradiţionalei curse internaţionale, Race for the Cure 2020, din 25, 26 şi 27 septembrie, de dată această în format digital, pentru strângerea de fonduri necesare pentru prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului la femei.
 
“Este o onoare pentru noi să putem susţine această iniţiativa caritabilă atât de importantă pentru România. Ştim că statisticile arată destul de îngrijorător şi că cel mai util ar fi că femeile de la noi din ţară, să poată avea acces la servicii medicale de diagnostic pentru a putea preveni apariţia sau agravarea cancerului, aşa cum se întâmplă în restul ţărilor din Europa. Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim, fiecare cum poate, la susţinerea sistemului medical din România, mai ales în zonele defavorizate. Dacă în 2020 se poate organiza un maraton digital, atenţie digital, în 31 de ţări europene, în acelaşi timp, pentru această cauza, putem şi noi să ne îmbrăcăm pentru un timp în roz, chiar dacă noi simţim vişiniu cu toată făptură noastră”, a declarat Adrian Iencsi, antrenorul echipei Rapid.
 
Gestul echipei Rapid se doreşte a fi şi o încurajare îndreptată către toţi bărbaţii, să fie alături de femeile din viaţă lor, atunci când acestea se confruntă cu temeri şi cu diagnostice dramatice care le pot afecta sănătatea, echilibrul şi starea emoţională. Statisticile arată că, în România, sunt numeroase cazurile în care femeile diagnosticate cu cancer nu au alături de ele în lupta cu această boală , partenerul de viaţă.
 
 “Suntem profund ataşaţi de visiniul Rapidului, dar purtăm cu drag şi roz, dacă asta aduce zâmbete şi lucruri bune. Cu toţii avem în vieţile noastre femei pe care le iubim şi cărora le datorăm viaţă, fericirea, liniştea, poate chiar şi performanţele sportive. Trebuie să avem grijă de ele şi de sănătatea lor, să le fim alături în orice situaţie şi să le încurajăm să meargă la controalele medicale periodice”, a subliniat Lucian Goge, atacantul care poartă tricoul cu numărul 13, la echipa Rapid.
 
 
          Potrivit ultimelor studii, furnizate de Fundaţia Renaşterea, în România sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel naţional, numărul deceselor se ridică la 3.209 şi peste jumătate din pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III şi IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I şi ÎI)”. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici