România a câştigat medaliile de argint în finala probei de sabie la Campionatul European de scrimă

Echipa de scrimă a României a câştigat duminică medaliile de argint, după ce a fost învinsă de Ungaria în finala pentru aurul continental la sabie masculin, în proba pe echipe de la Campionatul European de scrimă pentru seniori de la Basel (Elveţia).

854 afișări
Imaginea articolului România a câştigat medaliile de argint în finala probei de sabie la Campionatul European de scrimă

Sursa foto: Facebook/Federaţia Română de Scrimă

Matei Cîdu, Vlad Covaliu, Radu Niţu şi Răzvan Ursachi, antrenaţi la lotul naţional de Alin Bade au făcut un meci curajos în faţa mult mai titratei adversare, reuşind să ţină aproape timp de aproape o oră.

În cele din urmă, Ungaria a învins cu 45-40 şi şi-a adjudecat medaliile de aur.

România a trecut surprinzător în sferturile de finală de Italia, scor 45-37, pentru ca în semifinală să învingă Turcia la limită, cu 45-44.

Este prima medalie europeană de argint obţinută la seniori de o echipă masculină tricoloră în ultimii 12 ani.

„Felicitări sportivilor Răzvan Ursachi (CS Dinamo), Radu Niţu (CS Riposta), Vlad Covaliu (CS Dinamo) şi Matei Cîdu (CSA Steaua) şi antrenorilor de la lot, Alin Badea şi Emilian Nuţă! Felicitări şi antrenorilor care au contribuit la această performanţă, muncind la cluburi alături de sabrerii tricolori: Rareş Dumitrescu, Marius Gălăţanu, Sandu Constantin, Alexandru Chiculiţă şi Irina Covaliu.”, scrie Federaţia Română de Scrimă pe pagina oficială de social media.

Campionatele Europene de la Basel sunt ultima competiţie înainte de Jocurile Olimpice (26 iulie - 11 august 2024) şi reunesc peste 420 de sportivi, din 36 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici