România mizează pe aportul tribunei contra Slovaciei: „Suporterii noştri sunt al 12-lea, dacă nu chiar primul jucător”

Andrei Burcă şi Edward Iordănescu au prefaţat marţi meciul decisiv cu Slovacia, pentru calificarea în optimile de finală la Euro 2024, într-o conferinţă de presă la Frankfurt.

163 afișări
Imaginea articolului România mizează pe aportul tribunei contra Slovaciei: „Suporterii noştri sunt al 12-lea, dacă nu chiar primul jucător”

România mizează pe aportul tribunei contra Slovaciei: „Suporterii noştri sunt al 12-lea, dacă nu chiar primul jucător”

„Din punctul meu de vedere, şi cu siguranţă şi al băieţilor, fanii români în acest moment sunt numărul unu de la Euro”, a spus Burcă, el apreciind că „nu mai există probleme de energie, dureri, alte treburi, noi intrăm pe teren şi când îi avem pe ei în spate sunt cel puţin al 12-lea jucător, dacă nu chiar primul jucător, pentru că ei ne impulsionează şi au un aport foarte mare la lucrurile pe care le-am făcut până acum în această în această grupă.”

El a menţionat că, indiferent de dificultăţi, este pregătit să dea 120% pentru echipă şi pentru fanii români.

„Nimic nu mă împiedică să dau totul pentru România, pentru ţara mea pentru a putea face performanţă şi în primul rând pentru a-i face mândri pe români că s-au născut în România sau că au sânge român”, a mai spus într-un ton mobilizator, fundaşul naţionalei.

Andrei Burcă a subliniat importanţa principiilor şi valorilor echipei. El a evidenţiat că echipa se află pe primul loc în grupă datorită unui set de principii solide şi a efortului maxim depus pe teren. Burcă a subliniat că „suntem responsabili să dăm totul pe teren” şi că aceast atitudine este apreciată de fani, care îi susţin în număr mare.

El a amintit că la începutul calificărilor nimeni nu le dădea şanse să ajungă în Germania, dar echipa a continuat să-şi urmeze drumul şi principiile. În ciuda lipsei de experienţă la acest nivel, Burcă şi colegii săi se străduiesc să dea totul pe teren în fiecare meci, inspirându-se din unitatea şi valorile insuflate de antrenorul Edward Iordănescu.

Referindu-se la meciul cu Belgia, dar şi la absenţa echipei de la un campionat european, Burcă a mai spus: „...atât am putut în acest moment, dar sunt foarte multe lucruri de care noi nu am avut parte, pentru că am avut nişte minusuri cu această lipsă de la un campionat european. Pentru că aici este altceva şi sper şi îmi doresc foarte mult ca viitoarele generaţii şi viitorii colegi, viitorii băieţi, să înveţe de la noi şi să aibă o bază pentru a putea folosi această experienţă, iar ei să crească foarte mult în viitor, pentru că sunt nişte băieţi foarte tineri. Eu sunt printre cei mai bătrâni şi vreau ca această experienţă să-i ajute pe viitor să poată să facă mândri şi fericiţi milioane de români.

Despre adversarii lor, slovacii, Burcă a recunoscut că sunt o echipă bine organizată, dar a reafirmat că cheia jocului este la echipa României, care se bazează pe propriile principii şi valori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici