România nu se gândeşte la o remiză de salon cu Slovacia şi ţinteşte primul loc în Grupa E

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a respins sugestia că echipa sa şi Slovacia ar juca pentru o remiză reciproc avantajoasă în ultima întâlnire de miercuri din Grupa E a Campionilor Europeni, un rezultat care, cel mai probabil, le-ar vedea pe ambele calificate în optimi.

237 afișări
Imaginea articolului România nu se gândeşte la o remiză de salon cu Slovacia şi ţinteşte primul loc în Grupa E

România nu se gândeşte la o remiză de salon cu Slovacia şi ţinteşte primul loc în Grupa E

Belgia întâlneşte Ucraina în celălalt meci din cea mai strânsă grupă în care toate cele patru echipe au câte trei puncte, dar România este liderul grupei înainte de ultima rundă de meciuri, iar Iordănescu spune că echipa sa va merge la victorie pentru a rămâne acolo.

„Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională, poate cel mai frumos moment al carierelor noastre. Noi suntem pregătiţi să primim acest moment special cu bucurie, cu entuziasm, cu echilibru, dar şi cu o foarte mare responsabilitate.”, a spus Iordănescu în deschiderea discursului său.

„Această echipă are deja o dentitate, pe care deja românii încep să o cunoască, să o înveţe. Cel mai mare câştig pentru echipa naţională este faptul că ne-am regăsit spiritul şi ne-am recâştigat demnitatea. Indiferent ce se întâmplă, sunt lucruri pe care nu mai avem voie să le pierdem.”

„Nu putem controla ce se vorbeşte, dar reacţia noastră este una echilibrată, ne concentrăm maxim pe obictiv şi pe mijloacele care ne pot apropia de el.", a declarat el marţi reporterilor.

„Jucăm pentru calificare şi ne dorim să terminăm pe locul unu, dacă se poate. Dacă vom câştiga grupa, cel puţin teoretic, ai anumite avantaje, zile în plus de odihnă şi posibili adversari (mai accesibili).

România a spulberat Ucraina cu 3-0 în primul meci din grupă, dar a pierdut cu 2-0 în faţa Belgiei în al doilea. Slovacia, crede Iordănescu, va fi şi ea un adversar foarte dificil.

„Slovacia este una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest turneu", a spus el. "I-am studiat foarte bine în campania de calificare, dar şi aici la Euro. Antrenorul lor (Francesco Calzona) a construit o identitate clară şi o echipă echilibrată, cu experienţă.

"Ei au avantajul unei zile în plus de odihnă, dar mâine nu mai este vorba despre oboseală sau despre presiune, e vorba doar de inima mare a echipei naţionale, care trebuie să bată din nou cu tărie. Nu există alt scenariu, nu avem altă posibilitate, nu vedem decât calificarea, indiferent cum se va întâmpla asta".

România a mai ajuns o singură dată în optimile de finală ale Euro, în 2000, iar şansa de a repeta această performanţă după 24 de ani va face ca lupta de la Frankfurt să fie una mentală, dar şi fizică, potrivit lui Iordănescu.

„Slovacia este o echipă foarte echilibrată, e o forţă. Dacă analizaţi datele lor statisticie, e o echipă foarte exactă, care are mecanisme clare şi complexitate de joc. Au trei sau patru jucători care sunt pilonii echipei lor.

"Sunt o echipă solidă, emoţională şi cu siguranţă va fi şi o luptă a puterii mentale. Ambele echipe au şansa de a se califica, dar ambele trebuie să îşi păstreze echilibru, înţelepciunea şi să reacţioneze în funcţie de contextul jocului"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici