Russell a fost descalificat după victoria din Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei

George Russell a tras ponoasele faptului că a obţinut victoria în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei cu un monopost mai uşor decât prevede regulamentul FIA.

Urmărește
1084 afișări
Imaginea articolului Russell a fost descalificat după victoria din Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei

Russell riscă descalificarea după victoria din Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei

UPDATE. Britanicul George Russell (Mercedes) a câştigat de o manieră incredibilă Marele Premiu al Belgiei, de la la Spa-Francorchamps, optând pentru o strategie cu o singură trecere pe linia boxelor, însă a fost descalificat în urma testului de cântar al monopostului.

Victoria îi va reveni coechipierului său de la Mercedes, Lewis Hamilton, în timp ce Oscar Piastri şi Charles Leclerc completează podiumul de pe Spa-Francorchamps. Cu triumful din Belgia, Hamilton a ajuns la 105 victorii în Marele Circ.

Monopostul britanicului Russell a cântărit mai puţin decât presupune regulamentul FIA. După ce întreg combustibilul a fost drenat, acesta cântărea 796,5 kg, cu 1,5 mai puţin decât limita impusă.

////////////////////

Russell a aplicat o strategie neobişnuită cu o singură oprire şi a rezistat atacului lui Hamilton în ultimele tururi.

Motivul descalificării este unul de natură tehnică, referitor la greutatea monopostului.

Însă, după cursă, s-a constatat că maşina sa avea o greutate mai mică cu 1,5 kg, iar problema a fost înaintată comisarilor. Rareori se fac excepţii pentru încălcări în astfel de circumstanţe.

Dacă va fi descalificat, victoria îi va reveni lui Hamilton care a părut în mare parte a cursei că îl poate învinge pe Russell - după ce a preluat conducerea de la Charles Leclerc de la Ferrari în turul al doilea.

Maşina lui Russell a fost cântărită iniţial la 798 kg, exact la limita minimă de greutate pentru maşină şi pilot împreună.

Însă comisarii au constatat că maşina nu fusese complet golită de combustibil, iar atunci când a fost golită, greutatea sa a fost de doar 796,5 kg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici