S-au dat primele medalii olimpice la atletism, în probele de 20 kilometri marş

  • Ecuadorianul Brian Pintado şi chinezoaica Jiayu Yang, care a terminat pe locul 12 la Tokyo în urmă cu trei ani, au câştigat amândoi, joi, medalii de aur la Paris 2024, în proba de 20 kilometri marş.
  • La debutul probelor de atletism, cursele de 20 km au început şi s-au încheiat la Turnul Eiffel.
Urmărește
305 afișări
Imaginea articolului S-au dat primele medalii olimpice la atletism, în probele de 20 kilometri marş

S-au dat primele medalii olimpice la atletism, în probele de 20 kilometri marş

Pintado l-a imitat pe Cristiano Ronaldo cu un „Siu” după ce a terminat cursa de 20 km. Ecuadorianul a participat la a treia sa ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce a terminat pe locul 37 la Rio 2016 şi pe 12 la Tokyo 2020. Acum, la Paris, atletul în vârstă de 29 de ani a obţinut cel mai mare succes al carierei sale, câştigând aurul olimpic.

Massimo Stano, campionul olimpic de la Tokyo, şi-a dorit să devină primul alergător care îşi apără titlul olimpic. Álvaro Martín, campionul mondial din 2023, şi Koki Ikeda de la Tokyo 2020 au fost alţi doi pretendenţi la medalia de aur.

Ikeda a început să cedeze cu trei kilometri înainte de final. Pintado, Martin şi Stano au fost însoţiţi de brazilianul Caio Bonfim şi cei patru au continuat să lupte pentru aur.

Cu un kilometru înainte de final, Pintado a început să accelereze şi şi-a asigurat un avans confortabil, terminând primul cu un timp de 1:18:55. Ceilalţi trei au luptat pentru argint, iar Bonfim a terminat al doilea, la 14 secunde în spatele ecuadorianului. Martin a avut o secundă în faţa lui Stano şi şi-a îmbunătăţit locul patru de la Tokyo cu o medalie de bronz la Paris.

Deţinătoarea recordului mondial, Jiayu Yang, a dominat proba feminină de 20 km de marş. Ea era, de asemenea, deţinătoarea recordului la Jocurile din 2020, dar nu a reuşit la Tokyo, terminând pe locul 12. Yang a preluat conducerea în al cincilea kilometru şi a început să creeze un decalaj kilometru cu kilometru. Yang a trecut linia de sosire în 1:25:54, câştigând medalia de aur.

Spaniola Maria Perez a început să reducă diferenţa începând cu kilometrul 15, dar nu a putut termina decât pe locul doi, la 25 de secunde în spatele lui Yang.

Jemima Montag (Australia), Lorena Arenas, medaliată cu argint la Tokyo 2020, şi Alegna Gonzalez (Mexic) s-au luptat pentru bronz, Montag terminând pe locul al treilea cu un record al Oceaniei.

Arenas a terminat cu un record naţional, dar nu a reuşit să urce pe podium de această dată.

La Paris 2024 va avea loc şi debutul olimpic al unei ştafete mixte de maraton de marş, care va înlocui cursa individuală de 50 km. Aceasta va avea loc pe 7 august.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici