Şantaj la adresa familiei Schumacher: tată şi fiu arestaţi în Germania

Presa germană a relatat despre ancheta Parchetului Wuppertal: doi bărbaţi ar fi cerut bani familiei, pentru a nu divulga conţinutul documentelor, iar acum, după ce au fost opriţi de poliţie, riscă amendă sau închisoare de până la 5 ani.

Urmărește
1534 afișări
Imaginea articolului Şantaj la adresa familiei Schumacher: tată şi fiu arestaţi în Germania

Şantaj la adresa familiei Schumacher: tată şi fiu arestaţi în Germania

Un tată şi fiul său se află în spatele celei mai recente tentative de şantaj împotriva familiei fostului campion mondial de F1 Michael Schumacher, care a fost grav rănit într-un accident de schi în 2013.

Acest lucru a fost raportat de Parchetul German din Wuppertal, care anchetează cazul. Anterior, procuratura anunţase doar că investighează „un caz de şantaj împotriva unei vedete”. Procurorul şef Wolf-Tilman Baumert a spus acum că au fost executate mai multe mandate de arestare în legătură cu acuzaţiile, după cum relatează Der Spiegel.

Potrivit acuzării, doi bărbaţi în vârstă de 53 şi 30 de ani din Wuppertal au încercat să şantajeze familia lui Schumacher. Cei doi au susţinut că deţin documente a căror publicare nu ar fi în interesul familiei. În schimb ar fi cerut o sumă de milioane, altfel, datele ar fi fost publicate pe Darknet.

Potrivit Parchetului, presupuşii autori ai tentativei de şantaj au trimis dosare individuale familiei Schumacher pentru a sublinia gravitatea ameninţării lor.

Cei doi principali suspecţi au fost arestaţi pe 19 iunie în parcarea unui supermarket din Gross-Gerau, Hesse, şi se află în prezent în arest. „Dacă sunt găsiţi vinovaţi, riscă o amendă sau o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani”, a spus procurorul şef al lui Wuppertal.

Nu este prima dată când familia Schumacher este vizată de astfel de şantaje. În 2017, Tribunalul Reutlingen a condamnat un tânăr de 25 de ani la o pedeapsă de 21 de luni cu suspendare pentru tentativă de şantaj.

Bărbatul îi ceruse soţiei lui Schumacher suma de 900.000 de euro, sub ameninţarea că s-ar putea întâmpla ceva copiilor săi. Luna trecută, familia lui Schumacher a câştigat o acţiune în justiţie împotriva unui editor de reviste care a publicat un interviu generat de inteligenţă artificială cu fostul campion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici