Sebastian Bodu: Gică Popescu intră într-o sferă de influenţă care se foloseşte de numele lui

Europarlamentarul Sebastian Bodu a postat marţi un mesaj pe contul său de Facebook în care afirmă că fostul internaţional Gheorghe Popescu "intră într-o sferă de influenţă care se foloseşte de numele lui", considerându-l asftel nepotrivit pentru funcţia de preşedinte al FRF.

Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului Sebastian Bodu: Gică Popescu intră într-o sferă de influenţă care se foloseşte de numele lui

Gheorghe Popescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto/AFP)

Bodu a adus aminte în postarea sa de episodul din perioada în care era preşedinte al ANAF, iar Popescu a recunoscut şi a plătit ulterior suma de 400.000 de dolari reprezentând impozitul aferent milionului de dolari primit de la Galatasaray Istanbul în contul transferului fotbalistului rapidist Florin Bratu. "Astăzi Gică Popescu, unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria României, dă lovitura de începere într-un nou meci pentru cariera sa. În mandatul meu de şef al ANAF, am avut ocazia să-l cunosc, indirect, e drept, în circumstanţe deloc favorabile pentru domnia sa. Pentru prima oară, statul începea atunci să aibă voinţă în a face curăţenie într-un domeniu care părea un fel no mans land. Dintre toţi cei controlaţi de Fisc, Gică Popescu a fost singurul care şi-a recunoscut fapta şi chiar a returnat prejudiciul produs statului. Un gest meritoriu. Am avut, însă, atunci, sentimentul, precum îl am şi astăzi, că nu i se potrivesc funcţiile de conducere sau cele care presupun asumarea unor responsabilităţi administrative. Nu pentru că nu are bună credinţă, ci, mai degrabă, pentru că, la fel ca alte simboluri, sfârşeşte prin a intra într-o sferă de influenţă care se foloseşte de numele lui", a scris Bodu.

Parlamentarul european consideră că la fel ca în cazul lui Ghoerghe Hagi, care se încăpăţânează să fie antrenor, Popescu perseverează într-un domeniu în care are o slăbicune evidentă, întrebându-se retoric dacă este într-adevăr drumul său sau al altora. "După revenirea în ţară, Gică Popescu a ales prost mai tot timpul, Dinamo, afaceri nereuşite, problemele cu legea. Mi-ar fi plăcut să-l văd reuşind. La fel cum Gică Hagi, care se încăpăţânează să viseze la o carieră de antrenor, deşi e evident pentru toată lumea că are prea multe de spus pentru a fi înţeles de actualii fotbalişti, la fel şi Gică Popescu insistă într-o carieră managerială, deşi e la fel de evident că suferă de o anumită, să-i spunem, slăbiciune, în acest domeniu. Gică Popescu încă îşi caută drumul, dar oare e drumul lui sau drumul altora?", a mai scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu susţine, marţi, o conferinţă de presă în cadrul căreia îşi va prezenta programul şi echipa de candidatură la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.

Alegerile pentru preşedinţia FRF vor avea loc la 5 martie, în cursă fiind înscrişi în afară de Gheorghe Popescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş. În afară de aceştia, numele altor oameni de fotbal, Ioan Andone, Adrian Porumboiu şi Gheorghe Chivorchian, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Popescu alături de alţi şapte oameni de fotbal, Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici