Sesiunea de înot din Paris, anulată pentru a cincea oară din cauza poluării

Organizatorii Paris 2024 au anulat marţi antrenamentul de înot în ape deschise din cauza poluării râului Sena.

Urmărește
299 afișări
Imaginea articolului Sesiunea de înot din Paris, anulată pentru a cincea oară din cauza poluării

Sesiunea de înot din Paris, anulată pentru a cincea oară din cauza poluării

Este pentru a cincea oară când calitatea apei a forţat anularea unei sesiuni de familiarizare cu înotul în timpul acestor Jocuri, iar cursa masculină a trebuit, de asemenea, să fie amânată cu o zi.

Ultima anulare vine la o zi după ce a avut loc ştafeta de triatlon pe echipe mixte, notează BBC.

Toate etapele de înot ale triatlonului au avut loc în Sena, care urmează să fie folosită şi pentru maraton.

O altă sesiune de familiarizare este programată pentru miercuri, cursa feminină de 10 km urmând să aibă loc joi, iar cursa masculină vineri.

Testele au arătat că nivelul bacteriei Enterococcus din apă a scăzut din nou sub standardul necesar, deşi nivelul E. coli a fost considerat în continuare acceptabil.

Purtătorul de cuvânt al Paris 2024, Anne Descamps, a declarat: „Suntem încrezători că evenimentele se vor desfăşura conform planului, având în vedere tendinţa meteorologică".

Ploile abundente au crescut nivelul de bacterii din Sena, deşi vremea caldă ajută la reducerea numărului de bacterii.

În cazul în care Sena este în continuare considerată nepotrivită, organizatorii au declarat că maratonul de înot poate fi mutat la Vaires-sur-Marne, la est de Paris, unde au loc competiţiile de canotaj şi canotaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici