Simona Halep a ABANDONAT finala de la Toronto în setul decisiv: "Îmi pare rău că nu am putut să joc până la final". Belinda Bencic câştigă partida, cu 7:6, 6:7, 3:0

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a abandonat, duminică, finala turneului de categorie Premier 5 de la Toronto, disputată cu elveţianca Belinda Bencic, locul 20 WTA, la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3, meci în care a românca a acuzat probleme medicale. La final, Halep a declarat că regretă că nu a putut juca până la final.

Urmărește
8446 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a ABANDONAT finala de la Toronto în setul decisiv: "Îmi pare rău că nu am putut să joc până la final". Belinda Bencic câştigă partida, cu 7:6, 6:7, 3:0

UPDATE 23:15 - Halep: Îmi pare rău că nu am putut să joc până la final

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, duminică, după finala Rogers Cup, la care a abandonat din cauza unor probleme medicale, că îi pare rău că nu a putut să evolueze până la final, dar a adăugat că nu era posibil să continue.

"În primul rând vreau să o felicit pe Belinda (Bencic), a avut o săptămână extraordinară. Ai cucerit un titlu foarte important. Îmi pare rău că nu am putut să joc până la final. Nu era posibil să continui. Vă mulţumesc tuturor că aţi venit să mă susţineţi", a spus Halep după finala cu Belinda Bencic.

Halep a renunţat după două ore şi jumătate de joc. Pe parcursul întâlnirii, românca a apelat de mai multe ori la interveţia personalului medical al turneului, pentru o accidentare la piciorul stâng, dar şi pentru o stare de rău general.

Pe o temperatură destul de neobişnută pentru Toronto, 28 de grade Celsius (resimţită ca 34 de grade), Aviva Centre a fost plină la finala Rogers Cup. Românii din tribune au asigurat din nou ambianţa sonoră, la fel cum au făcut-o pe toată durata turneului când a evoluat Simona Halep. Însă arbitrul croat de scaun al finalei, Marija Cicak, a venit pregătită cu lecţia de română ca să-i mai domolească pe fanii Simonei. "Mulţumesc", a spus ea de multe ori în microfon, ca la Arenele BNR.

Pe teren, Halep a avut parte de un adversar extrem de dificil. Din Top 10 WTA, Caroline Wozniacki, locul 5, Ana Ivanovici, locul 6, şi liderul mondial Serena Williams fuseseră la Toronto printre victimele jucătoarei care continuă să înregistreze perfromanţe deosebile la numai 18 ani: Belinda Bencic. Celor trei li s-a adăugat duminică şi Simona Halep, după un meci dramatic pe alocuri şi cu multe întreruperi.

Cele două jucătoare au început echilibrat meciul, fiecare câştigând pe serviciul celeilalte în primle cinci ghemuri. La 3-2, Bencic şi-a făcut prima serviciul, apoi românca a câştigat trei ghemuri la rând. La 5-4, elveţianca şi-a chemat tatăl, care îi este şi antrenor, pentru sfaturi, apoi s-a mers cap la cap până în tie-break. La scorul de 6-5 pentru ea, Halep a cerut primul time out medical, pentru o problemă la coapsa stângă, astfel că i s-a aplicat un pansament şi meciul a continuat.

În tie-break, Halep a condus cu 4-1, dar nu a fost suficient. Mai exactă, Bencic a câştigat cu 7-5, adjudecându-şi primul set după 68 de minute.

Înaintea setului al doilea, românca a mers la vestiare şi a revenit pe teren după cinci minute. Bencic a continuat să joace bine şi s-a desprins la 2-0, profitând de erorile româncei. Halep a câştigat pe serviciul adversarei şi a redus diferenţa, 1-2, apoi a chemat din nou personalul medical, acuzând dureri sub genunchiul stâng de această dată. Din acel moment sportiva din Constanţa a căutat să joace cu economie, să scurteze punctele, să lovească fiecare minge decisiv, ceea ce i-a ieşit de multe ori. Ea a egalat la 2, dar după ce a pierdut următorul ghem, a solicitat din nou asistenţă medicală. De această dată lucrurile au fost serioase. Două asistente i-au oferit ajutor Simonei Halep, luându-i tensiunea şi temperatura şi aplicându-i un tratament medicamentos.

Cu greu, românca revenit pe teren şi, în mod aşteptat, şi-a pierdut serviciul. Însă în ghemul următor, Halep a făcut break, jucând mai mult de pe loc. La 3-4, fizioterapeutul a intervenit pentru a patra oară să-i acorde asistenţă medicală româncei.

Revenită pe teren, Halep şi-a pierdut din nou serviciul, dar când Bencic se pregătea să încheie meciul, românca a găsit din nou unghiuri şi lovituri incredibile. De la 5-4 pentru ea, elveţianca a devenit descumpănită de jocul unei adversare care evolua aproape într-un picior. Astfel, Bencic a greşit mult şi Halep a ajuns la 6-5. Elveţianca nu a mai rezistat presiunii şi a dat cu racheta de pământ, dar a avut totuşi puterea să egaleze la 6.

În al doilea tie-break, Halep a pus din nou mingi în locuri inaccesibile adversarei şi s-a impus cu 7-4, după două ore şi 17 minute de la începutul meciului. Jocul riscant al Simonei Halep a dat roade în acest set, ea reuşind 19 lovituri câştigătoare faţă de numai opt Bencic.

Însă asta a fost tot ce a putut face românca pentru numeroşii ei fani din tribune. În decisiv, Simona nu a mai opus rezistenţă, iar tactica cu mingea şi punctul nu a mai funcţionat, astfel că la 3-0 pentru elveţiancă, Halep a decis să abandoneze.

Belinda Bencic obţine astfel al doilea trofeu din carieră, cel mai important, după ce s-a mai impus, în iunie, în finala turneului de categorie Premier de la Eastbourne. Ea a pierdut două finale, la 's-Hertogenbosch (2015) şi la Tianjin (2014).

Calificarea în finală la Rogers Cup este recompensată cu un premiu de 227.640 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 456.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Pentru Halep aceasta a fost a 18-a finală din carieră. Românca de 23 de ani a câştigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ea a mai disputat şapte finale, Rogers Cup, în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Următoarea competiţie la care va participa Simona Halep este turneul de la Cincinnati, tot din categoria Premier 5, care va începe luni. Jucătoarea din Constanţa este cap de serie numărul 3 şi va evolua direct în turul al doilea.


DESFĂŞURAREA PARTIDEI

SETUL 3

BELINDA BENCIC CÂŞTIGĂ FINALA, DUPĂ CE SIMONA HALEP ABANDONEAZĂ PARTIDA

0:3 - Bencic câştigă cu uşurinţă al treilea game din setul decisiv

0:2 - Bencic îşi menţine avantajul şi câştigă punctul cu un game alb

0:1 - Bencic deschide scorul şi în setul decisiv, cu un break

SETUL 2 - Halep câştigă, cu 7:6, după 7:4 în tie-break

7:4 - Halep câştigă tie-break-ul şi intră în setul decisiv

4:2 pentru Halep, în pauza de tie-break

6:6 - Un nou tie-break, după un game dificil câştigat de Bencic

6:5 - Halep preia conducerea, în timp ce Bencic îşi pierde cumpătul şi aruncă racheta pe teren

5:5 - Halep egalează, după un game spectaculos

4:5 - Halep face un rebrake rapid şi se impune cu un game alb

3:5 - Bencic obţine game-ul cu uşurinţă şi serveşte pentru meci

3:4 - Halep obţine un rebrake şi cheamă medicul la pauză, pentru a patra oară

2:4 - Bencic rămâne în frunte, după o pauză îndelungată cauzată de accidentarea Simonei Halep

2:3 - Bencic preia din nou conducerea, iar Halep cheamă pentru a treia oară medicul pe teren

2:2 - Halep reuşeşte să egaleze, în ciuda accidentării la coapsă

1:2 - Rebreak Halep, după o luptă strânsă cu elveţianca. Medicul este chemat din nou de jucătoarea româncă

0:2 - Bencic reuşeşte primul break al setului

0:1 - Bencic deschide al doilea set cu un game alb, după o pauză îndelungată în care Halep a părăsit terenul

SETUL 1 - Bencic câştigă, cu 7:6, după 7:5 în tie-break

7:5, în tie-break. Bencic câştigă primul set

4:2 pentru Halep, în pauza de tie-break

6:6 - Se intră în tie-break, după ce Bencic egalează, profitând de mai multe greşeli neforţate ale Simonei Halep

6:5 - Halep câştigă cu un serviciu agresiv, însă cere intervenţia medicului la pauză, acuzând probleme la coapsa stângă

5:5 - După o discuţie aprinsă cu antrenorul, Bencic reuşeşte să egaleze, deşi Halep îşi revenise de la 40:0

5:4 - Halep câştigă cel mai lung game al partidei, deşi Bencic îşi revenise de la 0:40

4:4 - Halep reuşeşte să egaleze cu un break

3:4 - Halep reuşeşte şi ea să îşi păstreze serviciul

2:4 - Primul game câştigat de Bencic pe propriul serviciu

2:3 - Bencic se impune, după ce Halep ratează două puncte consecutive

2:2 - Halep reuşeşte un break, pierzând un singur punct

1:2 - Minge de break pentru Bencic, după o dublă greşeală a Simonei Halep

1:1 - Halep revine de la 15:40 pe serviciul adversarei

0:1 - Bencic deschide scorul, după ce Halep serveşte fără multă forţă


Simona Halep s-a calificat în finala Rogers Cup, după ce a câştigat, sâmbătă, partida din semifinalele turneului Premier 5 de la Toronto, disputată cu italianca Sara Errani, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, scor 6-4, 6-4.

La rândul ei, Belinda Bencic, în vârstă de 18 ani, s-a impus în faţa liderului WTA, Serena Williams, după un meci care a durat aproape două ore şi jumătate.

Înaintea acestei întâlniri, americanca pierduse un singur meci (din 41 disputate), în luna mai, în faţa sportivei cehe Petra Kvitova, în semifinalele turneului de la Madrid.

Cu Bencic, Halep s-a întâlnit o dată, anul trecut, în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, când românca s-a impus cu scorul 6-4, 6-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici