Sinner a pierdut primul set la Paris, dar se califică în „sferturi” la Roland Garros

  • Jucătorul italian de tenis Jannik Sinner s-a calificat duminică în sferturile de finală ale Openului Franţei, cu o victorie cu 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, 6-1 în faţa favoritului local, francezul Corentin Moutet.
  • Italianul nu cedase set pe zgura pariziană, la actuala ediţie.
  • Sinner îşi păstrează pentru moment şansele de a deveni numărul unu mondial după Roland Garros.
173 afișări
Imaginea articolului Sinner a pierdut primul set la Paris, dar se califică în „sferturi” la Roland Garros

Sinner a pierdut primul set la Paris, dar se califică în „sferturi” la Roland Garros

Campionul de la Australian Open a avut probleme în faţa fanilor francezi din tribunele arenei Philippe Chatrier, fiind condus surprinzător cu 5-0, după doar 23 de minute Sinner a reuşit totuşi să evite un ruşinos 6-0, după ce a salvat două mingi de set şi a pus pe o laolaltă două game-uri, în primul set.

„A fost foarte greu pentru mine. Cred că a jucat foarte bine în primul set", a declarat Sinner.
„Am avut câteva şanse, dar el a jucat mult mai bine decât mine, aşa că a trebuit să mă adaptez un pic. A avut un parcurs extraordinar aici, la Roland Garros. Atmosfera, ca întotdeauna, a fost uimitoare.

"El joacă diferit faţă de majoritatea adversarilor mei, aşa că a fost greu pentru mine. De asemenea, este stângaci. Nu joci de atât de multe ori împotriva stângacilor, aşa că mă bucur că sunt în turul următor."

Moutet, care lupta pentru a deveni primul francez care ajunge în optimi la Roland Garros de la Richard Gasquet în 2016, şi-a diversificat jocul şi a produs câteva lovituri spectaculoase.

Sinner, a cărui pregătire pentru Roland Garros a fost îngreunată de o accidentare la şold şi de o boală, şi-a revenit treptat şi a făcut un prim break important pentru un avantaj de 4-2, în setul secund, pe care l-a şi câştigat, egalând situaţia pe tabelă.

Italianul, care poate urca pentru prima dată pe primul loc în lume dacă ajunge în finală, nu a mai avut emoţii şi a închis meciul în două ore şi 44 de minute, eliminând şi ultima speranţă a Franţei.

În sferturile de finală, Sinner îl va întâlni pe bulgarul Grigor Dimitrov, numărul 10 mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici