Sinner câştigă titlul la Halle în primul turneu ca număr 1 mondial

  • Italianul Jannik Sinner a câştigat primul său titlu pe iarbă, învingându-l duminică pe partenerul său de dublu Hubert Hurkacz cu 7-6(8), 7-6(2), în finala turneului de tenis ATP 500 Halle Open.
  • Victoria marchează al 14-lea titlu la simplu din carieră al campionului de la Australian Open.
153 afișări
Imaginea articolului Sinner câştigă titlul la Halle în primul turneu ca număr 1 mondial

Niciunul dintre jucători nu a reuşit să facă break şi ambele seturi au ajuns la tie-break-uri, în care Sinner, principalul favorit, s-a impus în faţa polonezului, al cincilea favorit.

Sinner, numărul unu mondial, se pregăteşte pentru Wimbledon, unde a ajuns în semifinale anul trecut. Turneul de Grand Slam începe pe 1 iulie.

Nu a fost nici pe departe o săptămână uşoară pentru Jannik Sinner, care a câştigat primul său turneu ca număr 1 mondial.

Starul italian a pierdut câte un set în fiecare dintre primele sale trei meciuri, dar a luptat de fiecare dată şi l-a învins duminică pe Hubert Hurkacz pentru a ridica trofeul ATP 500.

Prin câştigarea primului său titlu pe iarbă, Sinner a devenit al optulea jucător din istoria clasamentului ATP (din 1973) care câştigă un trofeu la primul său turneu în calitate de nr. 1 mondial.

Parteneri de dublu, Sinner şi Hurkacz au intrat pe teren duminică la egalitate, 2-2, în seria înfruntărilor directe. În prima lor confruntare pe iarbă, Sinner a fost mai bun în momentele importante pentru a triumfa după o oră şi 50 de minute.

Sinner a devenit al 17-lea jucător masculin activ care câştigă cel puţin câte un un titlu pe cele trei suprafeţe, în turnee pe iarbă, hard şi zgură. 12 dintre cele 14 trofee la nivel de turneu au fost câştigate pe terenuri hard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici