Spania va juca finala la Euro 2024, după 2-1 cu Franţa. Semifinala s-a decis în prima repriză / Furia Roja a întors scorul formidabil / „Cocoşii” au fost apatici, cu Mbappe în frunte

Spania este prima finalistă de la Europeanul german, urmând să înfrunte Olanda sau Anglia, pentru al 4-lea titlu continental din istorie.

Urmărește
2576 afișări
Imaginea articolului Spania va juca finala la Euro 2024, după 2-1 cu Franţa. Semifinala s-a decis în prima repriză / Furia Roja a întors scorul formidabil / „Cocoşii” au fost apatici, cu Mbappe în frunte

Spania - Franţa, prima semifinală de la EURO 2024. Meci construit pe atac. Kolo Muani a deschis rapid scorul, dar ibericii au întors formidabil

SPANIA - FRANŢA 2-1 
Yamal (21), Kounde (25 - autogol) / Kolo Muani (9)

Spania îşi merită pe deplin locul în marea finală de duminică, după 2-1 cu Franţa, în semifinale. Meciul a fost decis în prima repriză. După pauză, Franţa n-a avut forţa să revină pe tabelă, arătând ca o formaţie fără entuziasm. În marea finală, Spania o aşteaptă pe Olanda sau pe Anglia, care miercuri seară, de la ora 22, la Dortmund, dispută a doua semifinală.

FINAL

Au ieşit fabuloşii Niko Williams şi Lamne Yamal.

Min. 90 - Cartonaş pentru Yamal. 5 minute de prelungiri.

Min. 86 - Mbappe ratează şansa egalării.

Min.. 79 - Franţa forţează cu tunarul Giroud, a ieşit „aripa” Dembele.

Min. 77 - Oyarzabal şi Merino îi înlocuiesc pe Olmo şi pe Morata. Spania nu ia în calcul prelungirile.

Min. 76 - Bâlbâială în careul spaniol, dar Hernandez nu nimereşte ţinta. Rămâne 2-1 pentru Spania.

Min. 70 - Franţa a acaparat mingea şi presează.

Un fan invadează terenul. Vrea o poză cu Mbappe. Televiziunea nu a difuzat momentul, instrucţiunile fiind clare în astfel de momente.

Min. 62 - Triplă schimbare la Franţa: ies Kolo Muani, Kante şi Rabiot, intră Griezmann, Camavinga şi Barcola. La francezi, Tchouameni are „galben”.

Min. 60 - Franţa se întoarce furioasă în atac, prin Dembele.

Min. 57 - Vivian îi ia locul veteranului Navas, care se resimte.

Min. 56 - Mbappe trage din unghi, previzibil pentru Simon.

Min. 53 - Unai Simon prinde „capul” lui Tchouameni. Lovitura este centrală şi fără prea multă forţă. Se aşteaptă forcingul francez.

Min. 50 - Tot Spania este mai periculoasă. Franţa nu are reacţie. Niko este deposedat in extremis de Maignan (foto jos).

Min. 46 - S-a reluat jocul, fără modificări în primul 11.

PAUZĂ

Min. 45 - Franţa nu presează, aşteaptă pauza.

Min. 36 - Corner Spania.

Min. 25 - GOL SPANIA. Olmo trage la poartă din interior, iar Kounde deviază nevinovat în poart: 2-1.

Min. 21 - GOL SPANIA. Lamine Yamal înscrie: 1-1.

Min. 19 - Franţa ameninţă şi e aproape să se desprindă.

Min. 14 - Meciul s-a deschis. Franţa contraatacă, iar Jesus Navas ia „galben”, nevoit să facă fault.

Bucurie pentru suporterii care văd meciul pe ecrane.

Min. 9 - GOL FRANŢA. Centrare Mbappe la bara a doua, Laporte nu intervine, nu iese nici Unai Simon, iar Kolo Muani loveşte cu capul.

Atacantul trăieşte cu drama de a fi ratat o ocazie mare contra Argentinei, în prelungirile finalei Cupei Mondiale, iar acum avenit momentul său de glorie: 0-1. 

Min. 7 - Franţa le dă emoţii rivalilor prin căpitanul Mbappe.

Min. 5 - Fabian Ruiz trimite peste poarta francezilor.

Min. 1 - A început finala. Spania atacă, iar Cucurella este huiduit la fiecare atingere de balon de fanii germani. El a pus mingea pe mână în „sfertul” cu Germania, însă penalty-ul nu a fost acordat.

UPDATE Spania extremelor

UPDATE CEL MAI TÂNÂR ŞI MAI BÂTRÂN

Jesús Navas, la 38 de ani şi 231 de zile, devine cel mai în vârstă jucător de teren care a apărut într-o semifinală a unui Campionat European sau a unei Cupe Mondiale. Cel mai tânăr va deveni în schimb Yamal, la 16 ani şi 362 de zile, depăşindu-l pe Pelé (17 ani şi 244 de zile) când a jucat împotriva Franţei la Mondialul din 1958. La 18 ani şi 223 de zile, recordul la un Campionat European i-a aparţinut lui Pedri, în 2020.

UPDATE SPANIA

UPDATE FRANŢA

UPDATE FRANŢA, FORMAŢIA PROBABILĂ - 4-3-3:

Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez; Kanté, Tchouameni, Rabiot; Dembélé, Kolo Muani, Mbappé. Antrenor: Deschamps.

SPANIA, FORMAŢIA PROBABILĂ - 4-3-3:

Unai Simón; Jesus Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Olmo, Rodri, Fabián Ruiz; Yamal, Morata, Nico Williams. Antrenor: De la Fuente

Va arbitra slovenul Slavko Vinčić, ajutat de asistenţii Tomaž Klančnik şi Andraž Kovačič.

UPDATE Duelurile directe dintre cele două forţe

UPDATE Cum arată echipamentul Franţei

UPDATE Spania, în tradiţionalul roşu

UPDATE Spania, uşor favorită la pariuri

Cu doar câteva ore înainte de startul partidei, conform portalului xbets.ro, cotele la majoritatea caselor de pariuri sugerează o partidă extrem de echilibrată, cu Spania uşor favorită. Spania are cota 2,7 că va învinge în timpul regulamentar, iar Franţa - 3.05. Remiza este premiată cu 3,05.

////////////////////////

Spania are 3 absenţe, doi suspendaţi (Carvajal şi Le Normand) şi accidentatul Pedri, scos din joc de Kroos, în „sfertul” cu Germania. Cum liniile de atac au suferit la acest Euro, analiştii anticipează un duel tare la mijloc între cerebralul Rodri şi neobositul Kanté.

Spania este singura selecţionată care a ieşit din grupe cu maximum de puncte. Antrenorul principal al Spaniei, Luis de la Fuente, ştie ce înseamnă să câştigi un Campionat European. În 2015, a câştigat aurul cu echipa Under 19 a Spaniei, în timp ce în 2019 a repetat performanţa cu echipa Under 21

Dacă Portugalia nu s-ar fi interpus, ar fi adus acasă aurul şi în 2021. Aşadar, rezultate grozave la tineret.

„Suntem frumoşi de privit, modelul nostru este orientat spre divertisment, dar, până la urmă, ceea ce contează este să câştigi. Şi vrem să mergem în finală. Mbappé este un geniu, dar Spania mea este mai bună”, a comentat ibericul semifinala de pe Allianz Arena.

O Franţă plictisitoare

Antrenorul Les Bleus şi mijlocaşul Adrien Rabiot au vorbit în ajunul semifinalei. „Mbappé? Masca i-a redus vederea", l-a scuzat Didier Deschamps pe noul jucător de la Real Madrid.

În timp ce Adrien l-a lăudat pe Theo Hernandez: „Pentru noi, el este fundamental”.

Didier Deschamps a râs la un moment dat. Un jurnalist suedez l-a întrebat de ce Franţa lui este atât de plictisitoare.

Antrenorul Les Bleus l-a privit în ochi şi i-a răspuns zâmbind: „Spune-mi adevărul, eşti un francez deghizat în suedez, nu-i aşa?”.

„Acesta este un Campionat European diferit faţă de precedentele”, a redevenit serios tehnicianul, aflat la meciul cu numărul 159 pe banca naţionalei „cocoşilor”.

„Din punct de vedere tehnic, Mbappé este la 110%, ca întotdeauna, sperăm să-l fi recuperat şi fizic”, a mai punctat acesta. 

Jucătorii Franţei au salutat rezultatul alegerilor.

AICI, drumul până în semifinale. În cealaltă semifinală, Olanda înfruntă Anglia la Dortmund, miercuri, de la ora 22.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici