Sportivii olimpici vor fi serviţi la Paris cu mâncăruri create de bucătari cu stele Michelin

  • Olimpicii de la Paris 2024 vor avea parte de un festin, patru bucătari cu stele Michelin pregătindu-le mesele în satul sportivilor.
  • Organizatorii au declarat că meniurile bucătarilor cu stele au fost elaborate împreună cu nutriţionişti sportivi şi includ alternative de carne pe bază de plante.
Urmărește
220 afișări
Imaginea articolului Sportivii olimpici vor fi serviţi la Paris cu mâncăruri create de bucătari cu stele Michelin

Sportivii olimpicii vor fi serviţi la Paris cu mâncăruri create de bucătari cu stele Michelin

Un restaurant cu 3.500 de locuri a fost construit de la zero pentru a servi mâncăruri din toate colţurile lumii, 1.200 din cele 40.000 de mese zilnice vor fi mâncăruri cu stele Michelin. Există, de asemenea, şase zone „grab and go", unde sportivii pot găsi gustări şi o brutărie care va coace 800 de baghete pe zi. Philipp Wurz, şeful departamentului alimentar al Paris 2024, a confirmat că aproximativ 30% din meniul Jocurilor va fi, de asemenea, pe bază de plante.

„Atleţii vin în cel mai mare restaurant din lume", a declarat Wurz pentru The Guardian. „Ei sunt uimiţi atât de configuraţia arhitecturală a sălii de mese principale, dar şi de calitatea reţetelor şi a mâncării. Am încercat să venim cu un plan foarte specific pentru a valorifica know-how-ul francez, savoir faire-ul bucătăriei franceze, care, desigur, are o reputaţie pe întreaga planetă."

Printre felurile de mâncare oferite se numără croissant, ou fiert, cremă de anghinare, şuviţe de brânză de oaie acoperite cu trufe, pe care bucătarul Amandine Chaignot, recompensat cu două stele Michelin, sugerează că ar trebui mâncate cu mâna.

„Crocketele de pui sau fileul de pui sunt foarte populare, la fel şi somonul", a spus Wurz. „Deci, zilele acestea, o mulţime de proteine sunt consumate în cantităţi destul de impresionante de către sportivi."

„Bineînţeles, carnea este 100% de origine franceză", a adăugat el. În afară de carne, Wurz a spus că aproximativ 80% din alimentele din sat vor fi din Franţa, inclusiv selecţia de brânzeturi şi produse de patiserie.

„Brânzeturile sunt brânzeturi franceze de nivel înalt şi bine cunoscute, cum ar fi comte şi brie de meaux. Acelaşi lucru este valabil şi pentru produse de patiserie, o mare varietate de produse de patiserie franceze sunt oferite sportivilor", a spus el.

Organizatorii de la Paris au permis delegaţiilor să facă solicitări specifice, echipa GB cerând ca în meniu să fie adăugat terci de ovăz, iar sud-coreenii, kimchi. Wurz a adăugat că apetitul şi gusturile diferă foarte mult între sportivii din diferite sporturi. Echipele de volei pe plajă şi taekwondo solicită carne rece, sandvişuri şi salate, în timp ce echipele de canotaj cer „bufet cald". Echipele de badminton, predominant din Asia, a adăugat el, „nu sunt mari fani ai pâinii".

„Am primit deja atât de multe reacţii pozitive, deoarece este cu siguranţă ceva cu care sportivii nu sunt obişnuiţi în comparaţie cu ediţiile anterioare. Există o mare varietate de produse foarte speciale şi franţuzeşti pe care le oferim", a conchis Wurz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici