Steaua pleacă din Ghencea. Va disputa primele două meciuri la Buzău, apoi se mută pe Naţional Arena

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, într-o emisiune televizată, că formaţia "roş-albastră" va disputa primele două meciuri din campionatul viitor pe Stadionul Gloria din Buzău, urmând ca apoi să evolueze pe noul stadion naţional din Bucureşti.

Urmărește
345 afișări
Imaginea articolului Steaua pleacă din Ghencea. Va disputa primele două meciuri la Buzău, apoi se mută pe Naţional Arena

Becali: Steaua va disputa primele două meciuri la Buzău, apoi va evolua pe Naţional Arena (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Primele două meciuri le vom juca la Buzău pentru că nu e gata arena până atunci, "Naţional Arena". Trebuie votată în Consiliu de Administraţie al Primăriei licitaţia prin care va fi desemnată firma pentru îngrijirea stadionului. Până atunci, Primăria va împuternici alte servicii pentru a negocia contracte pe termen scurt. Nu mai există nicio variantă ca Steaua să mai joace în Ghencea sezonul viitor. Mai e doar o posibilitate. Dacă preşedintele Traian Băsescu se implică în asta, să vorbească cu consilierii de la sport să le spună celor de la armată să termine cu circul, pentru că Steaua nu e bătaia lor de joc", a spus Gigi Becali la Gsp TV.

Becali a menţionat că a ajuns deja la un acord cu oficialii FRF ca echipa să se pregătească la baza sportivă de la Mogoşoaia, urmând ca birourile să le mute într-o clădire din aceeaşi localitate, care aparţine vicepreşedintelui Stelei, Tea Sponte. "Echipa se va antrena la Mogoşoaia. Valeriu Argăseală s-a întâlnit azi cu Mircea Sandu şi au ajuns la o înţelegere, iar contractul va fi semnat săptămâna viitoare. Mircea Sandu a zis că e în interesul echipei naţionale ca Steaua să se antreneze la Mogoşoaia şi nu la Clinceni. Lipit de gardul cu baza de la Mogoşoaia, Tea are are o clădire de birouri. Am zis că toate birourile se vor muta acolo, la Tea", a mai spus el.

Finanţatorul a anunţat că a concediat toţi angajaţii de la Complexul Sportiv Steaua pentru că nu mai are nevoie de ei şi adăugat că va păstra doar câţiva paznici pentru a avea grijă de bunurile clubului care mai sunt acolo.

"Azi am dat ordin să concedieze toţi oamenii de la stadion, iar paza va rămâne înjumătăţită, pentru că trebuie să ne păzim bunurile pe care le avem acolo. Oamenilor care se ocupă de terenuri le-am zis că nu mai avem nevoie de ei. Am spus că nu vom mai face niciun joc. Nu mai stau să mă cert cu toţi nebunii. Vom face o strategie pentru a ne recupera bunurile. Vom cere în instanţă un termen de şase luni de zile să le luăm", a adăugat Becali.

Gici Becali se află în conflict cu MApN legat de stadionul din Bulevardul Ghencea şi de sigla Steaua. Finanţatorul stelist se plânge de chiria foarte ridicată pe care trebuie să o plătească pentru ca echipa să evolueze pe Stadionul Steaua, aflat în proprietatea MApN.

Totodată, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a cerut judecătorilor Tribunalului Bucureşti anularea mărcii Steaua, aflată din anul 2003 în proprietatea societăţii Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici