Super Liga Europeană îşi reconsideră acţiunile după ce echipele engleze au renunţat la proiect

Reprezentanţii Super Ligii Europene au transmis în noaptea de marţi spre miercuri un comunicat, în care anunţă că iau în considerare remodelarea proiectului, după ce cele 6 echipe engleze şi-au anunţat oficial retragerea din proiect.

509 afișări
Imaginea articolului Super Liga Europeană îşi reconsideră acţiunile după ce echipele engleze au renunţat la proiect

Sursa foto: profimedia

Super Liga Europeană este convinsă că actuala stare de fapt a fotbalului european trebuie să se schimbe”, se spune în comunicatul în care autorii proiectului reiterează motivele pentru care l-au lansat:

„Propunem o nouă competiţie europeană, deoarece sistemul existent nu funcţionează. Propunerea noastră vizează să permită sportului să evolueze, generând în acelaşi timp resurse şi stabilitate pentru întreaga piramidă fotbalistică, inclusiv să ajute la depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă întreaga comunitate fotbalistică ca urmare a pandemiei. De asemenea, ar oferi plăţi de solidaritate sporite tuturor părţilor interesate din fotbal.”

Autorii comunicatului apreciază că „în ciuda plecării anunţate a cluburilor engleze, forţate să ia astfel de decizii din cauza presiunii exercitate asupra lor, suntem convinşi că propunerea noastră este pe deplin aliniată cu legislaţia şi reglementările europene, aşa cum a fost demonstrat astăzi printr-o decizie judecătorească.”

„Având în vedere circumstanţele actuale, vom reconsidera cele mai potrivite etape pentru a remodela proiectul, având întotdeauna în vedere obiectivele noastre de a oferi fanilor cea mai bună experienţă posibilă, sporind în acelaşi timp plăţile de solidaritate pentru întreaga comunitate fotbalistică”, se precizează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici