Taylor Fritz contestă calculele hârtiei şi trece de Zverev pentru un loc în sferturi la Wimbledon

  • Taylor Fritz a obţinut luni una dintre cele mai surprinzătoare victorii din competiţia masculină de la Wimbledon.
  • Al 13-lea favorit a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a revenit şi l-a eliminat pe Alexander Zverev, al patrulea favorit, cu 4-6, 6-7(4), 6-4, 7-6(3), 6-3 pentru un loc în sferturi.
Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului Taylor Fritz contestă calculele hârtiei şi trece de Zverev pentru un loc în sferturi la Wimbledon

Taylor Fritz contestă calculele hârtiei şi trece de Zverev pentru un loc în sferturi la Wimbledon

Americanul îl va înfrunta pe Lorenzo Musetti, cap de serie numărul 25, pentru un loc în semifinale.

„A fost uimitor să fac asta pe Centre Court, condus cu două seturi", a spus Fritz. „M-am gândit că ar fi foarte nasol să joc atât de bine şi să pierd în trei rânduri. Am avut încredere. Am crezut că joc un tenis foarte bun... şi că au fost doar câteva puncteslabe ici şi colo. Am crezut că pot să iau set cu set şi să întorc rezultatul."

A fost pentru a treia oară când americanul a revenit după două seturi pierdute şi a ieşit victorios. Primul jucător împotriva căruia Fritz a reuşit această performanţă a fost fratele mai mare al lui Zverev, Mischa Zverev, în turul întâi la US Open 2018.

Zverev venise în meci într-o formă excelentă la serviciu, pe care nu l-a cedat niciodată în trei meciuri. Plin de încredere după finala de la Roland Garros, el nu s-a confruntat cu nicio minge de break în turul al doilea împotriva lui Marcos Giron sau în turul al treilea împotriva lui Cameron Norrie.

Dar când dublul campion ATP Finals a comis o dublă greşeală la 4-4 în setul al treilea şi a cedat primul său break de serviciu din turneu, meciul s-a schimbat. Fritz a căpătat încredere şi şi-a ridicat nivelul de joc pentru a triumfa după ore şi 29 de minute. Zverev îl conduce acum pe Fritz cu 5-4 în seria întâlnirilor directe, incluzând un 2-1 la Turneul Campioanelor.

Fritz a jucat aproape impecabil ultimele trei seturi pentru a trece de german şi a ajunge în al doilea sfert de finală la Wimbledon în trei ani.

El a reuşit 67 de lovituri câştigătoare, faţă de doar 23 de erori neforţate, şi a reuşit 15 aşi în acest meci. El a câştigat 69% din punctele pe al doilea serviciu, faţă de doar 47% pentru Zverev.

Americanul îl va înfrunta în continuare pe Lorenzo Musetti, cap de serie numărul 25, împotriva căruia are un avantaj de 2-1 în întâlnirile din circuit. Musetti, sfert de finalist pentru prima dată la un Grand Slam, l-a învins pe Fritz cu 6-4, 6-4, la începutul acestui an, pe zgură la Monte-Carlo.

„Va fi un meci greu. A avut un sezon foarte bun pe iarbă", a spus Fritz, citat de atptou.com. „Este pentru a doua oară când ajung în sferturile de finală, dar de data aceasta simt că am câştigat-o cu adevărat, aşa că sunt foarte entuziasmat pentru această şansă".

Fritz a câştigat opt meciuri consecutive pe iarbă, de la începutul turneului Rothesay International din Eastbourne. De opt ori câştigător de turneu în circuitul ATP, Fritz a câştigat trei dintre titlurile sale pe iarbă, toate la Eastbourne.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici