- Home
- Sport
- CLUJ-NAPOCA, (22.03.2018, 02:45)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Tiberiu Uşeriu, la revenirea în ţară: Cred că voi face o pauză în maratonul Arctic Ultra | FOTO, VIDEO
Câştigătorul maratonului Arctic Ultra 6633, Tiberiu Uşeriu, a sosit în noaptea de miercuri spre joi pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, unde a fost întâmpinat de peste 100 de persoane, el declarând că ar putea face o pauză în această competiţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
4834 afișări
Tiberiu Uşeriu a declarat la revenirea în ţară că a fost surprins de vremea caldă de la Polul Nord, cu temperaturi de minus 15 grade faţă de minus 32 cât s-a înregistrat anul trecut.
"Eu fac ceea ce îmi place, ceea ce ştiu cel mai bine. A fost cea mai grea tură pentru mine pentru că eram sigur că le ştiu pe toate, dar am avut multe surprize. A fost un traseu pe jumătate reînnoit, au fost 280 de kilometri de drum pe gheaţă, ceea ce a făcut competiţia destul de grea. Am întâmpinat două furtuni destul de agresive şi una pe final. Ceea ce a fost surprinzător a fost vremea, a fost destul de cald faţă de anul trecut, minus 11 – minus 15 grade, faţă de minus 32, ceea ce este anormal pentru zona respectivă. Am urât drumul pe gheaţă, nu mi-a fost uşor. Au fost momente când mi-a degerat un deget de la piciorul stâng, am avut răni la picioare. Ştiam ce mă aşteaptă şi am gestionat situaţia până la finalul cursei", a spus Uşeriu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Acesta a precizat că se simte obosit pentru că nu a avut timp de recuperare şi a efectuat un tratament cu antibiotice pentru unele infecţii.
Întrebat de corespondentul MEDIAFAX ce urmează în perioada următoare şi dacă anul viitor va participa, din nou, la maratonul Arctic Ultra, Tiberiu Uşeriu a menţionat că vrea să aibă o perioadă de odihnă.
"Voi pleca apoi 30 de zile în Himalaya, ce urmează nu ştiu. Şi pentru mine va fi o surpriză. Cred că voi face o pauză în această competiţie, dar nu zic sigur, pentru că nu se ştie. Va trebui să fac şi altceva, asta deja o am de trei ori, cam ştiu ce e acolo, nu va mai fi nou anul viitor, poate temperaturile să mai crească şi va fi la un moment dat o competiţie normală, nu una extremă. Dacă temperaturile ajung pozitive, nu mai are niciun farmec competiţia. Organizatorii au zis, mai în glumă, mai în serios, ca anul viitor să stau pe acasă", a menţionat Tiberiu Uşeriu.
Acesta a precizat că a avut momente pe parcursul cursei când a vrut să renunţe, dar şi-a amintit de ce se află acolo şi a reuşit să se regrupeze şi să termine competiţia.
"Psihicul este atuul meu, nu sunt un sportiv profesionist, e o performanţă pe plan personal la nivel de sport de amatori. Psihicul mi l-am format în timp, trecutul meu mi-a format psihicul pe care îl am şi cred că acesta este atuul meu", a încheiat Uşeriu.
Tiberiu Uşeriu a fost întâmpinat pe aeroportul din Cluj de peste o sută de persoane cu steaguri tricolore - printre care şi fratele său, Alin - care l-au aplaudat şi au scandat "Bravo, Tibi!" şi "Eşti campionul nostru!".
Uşeriu a dat autografe pe cartea sa, "27 de paşi", şi şi-a făcut poze cu oamenii prezenţi. Printre aceştia s-a numărat şi fostul premier Dacian Cioloş, care s-a declarat fan al lui Tiberiu Uşeriu.
"Ştiu povestea lui, l-am urmărit, este impresionant. Indiferent că e vorba de primul, al doilea sau al treilea an, ce face acest om este o performanţă în sine, este exact de ce au nevoie oamenii în România, să-şi demonstreze că se poate. Dacă Tiberiu Uşeriu a reuşit, cred că foarte mulţi pot reuşi în alte domenii. Avem nevoie de astfel de exemple care să ne dea curaj şi demnitate şi să nu mai trebuiască să aşteptăm confirmările de la alţii, ci să ni le confirmăm noi înşine. Sunt fanul lui Uşeriu, un om care se autodepăşeşte pe an ce trece", a spus Cioloş.
Citeşte şi: Constantin Gâlcă, INTERVIU pentru Prosport | De ce crede fostul internaţional că Ionuţ Lupescu este potrivit pentru preşedinţia FRF
Citeşte şi: Procuratura spaniolă cere cinci ani de închisoare pentru fostul mijlocaş al Real Madrid, Xabi Alonso
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe