Tocală spune că Primăria ar fi dispusă să redeschidă Patinoarul Mihai Flamaropol

Secretarul de stat în MTS Carmen Tocală a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că Primăria Capitalei ar fi dispusă să redeschidă Patinoarul Mihai Flamaropol, în condiţiile în care nu ar investi niciun leu pentru renovare, dar există temeri legate de reacţii negative vizavi de această decizie.

Urmărește
139 afișări
Imaginea articolului Tocală spune că Primăria ar fi dispusă să redeschidă Patinoarul Mihai Flamaropol

Tocală spune că Primăria ar fi dispusă să redeschidă Patinoarul Mihai Flamaropol (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Noi am transferat patinoarul, dar el aşa a fost declarat de către federaţie, nepracticabil. Există şi o adresă în acest sens, ne-au spus că este într-o stare avansată de degradare, nu mai poate fi susţinut. Trebuia să fie o întâlnire, marţi, între domnul primar Oprescu şi cei de la hochei şi patinaj. Noi în mod expres am cerut redeschiderea patinoarului până la demolarea lui. S-au întâlnit părinţii cu reprezentanţii primăriei şi au întrebat dacă se poate redeschide. Cel puţin eu aşa ştiu, că trebuiau să se întâlnească, dar nu avem niciun raport. Ei (n.r. - reprezentanţii primăriei) au spus că ar putea redeschide patinoarul fără nicio spoială măcar. Desigur şi la întreţinere şi funcţionare, bază sunt cheltuieli de 426 de lei ora de gheaţă şi trebuie să fie aprobată în buget. Dar erau dispuşi să o facă. Au spus că sunt dispuşi, dar apoi să nu aibă un alt scandal, de ce l-au redeschis aşa, că e insalubru şi altele. Părerile sunt împărţite, cred că ar trebui evaluată toată acea bază", a declarat Tocală.

Conform declaraţiilor angajaţilor de la Patinoarul Mihai Flamaropol pentru MEDIAFAX, baza sportivă este funcţională, toate instalaţiile de producere a gheţii putând fi puse în funcţiune după o simplă revizie.

Carmen Tocală a explicat motivele pentru care Primăria Capitalei, proprietarul bazei sportive, nu poate investi în reabilitarea patinoarului: "Am vorbit şi cu domnul director Hreapcă (n.r. - Directorul direcţiei de investiţii din PMB, Bogdan Hreapcă) şi nu pot investi un leu pentru că obiectivul este să construiască un patinoar nou. Nu există nciun temei legal să investească. Nu pot face o reabilitare acum, ca să-l demoleze peste un an. Ei au luat patinoarul ca să facă altul, nu ca să-l reabiliteze. Sunt două capitole diferite pe cheltuieli din alocaţie bugetară şi au zis că nu se poate acest lucru. Se încearcă varianta în care să se deschidă patinoarul pur şi simplu aşa cum este el acum, în situaţia actuală, şi este insalubru. Dar din adresa făcută de federaţia de hochei de acum un an de zile reiese că instalaţiile sanitare sunt insalubre, nu ştiu dacă Sanepidul ne mai dă autorizaţie de funcţionare".

Până la ora publicării acestei ştiri, directorul direcţiei de investiţii din PMB, Bogdan Hreapcă, nu a putut fi contactat.

Reprezentanţii unui comitet al părinţilor ai căror copii practică patinaj în Bucureşti i-au transmis reprezentantului primăriei în cadrul unei întâlniri că sunt dispuşi să susţină financiar renovarea patinoarului, în cazul în care Primăria va fi dispusă să îl redeschidă.

Referitor la faptul că unele vestiare de la patinoar au fost renovate de către părinţii copiilor care practicau patinaj şi hochei în urmă cu câţiva ani, Tocală a spus că trebuie văzut dacă acele investiţii nu trebuaiu făcute de către federaţia de hochei pe gheaţă, care avea în administrare patinoarul la acea dată. "Trebuie să ne uităm să vedem ce investiţii s-au făcut acolo în ultimii ani, să vedem dacă părinţii trebuiau să facă acele investiţii sau să se facă din banii care au fost alocaţi".

Sportivii de la cele şapte cluburi de patinaj artistic din Bucureşti se antrenează de aproximativ un an în mall-uri, singurul patinoar din Capitală, "Mihai Flamaropol", fiind închis în martie 2013 din cauza restanţelor la utilităţi în valoare de 1,2 milioane de lei. Peste 150 de patinatori de performanţă şi 500 de hocheişti legitimaţi nu au unde să se antreneze în Bucureşti, singurele soluţii pentru a practica în continuare sportul fiind patinoarele din mall-uri sau naveta la Braşov, oraş cu două patinoare la standarde de competiţie.

Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitală a fost închis în luna martie a anului trecut ca urmare a sistării furnizării utilităţilor, Ministerul Tineretului şi Sportului luând această decizie după ce administratorul patinoarului de la acea dată, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, a întârziat plăţile şi a acumulat restanţe la facturile către Enel şi Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei.

La solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Guvernul a dispus în luna decembrie a anului 2013 trecerea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" şi a terenului în suprafaţă totală de 26.350 de metri pătraţi, de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administrarea Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (CGMB). Primăria se obligă ca după demolare să refacă patinoarul "la standardele secolului XXI". În momentul de faţă se efectuează un studiu pentru construirea unui nou patinoar, termenul de finalizare a lucrărilor fiind estimat pentru sfârşitul anului 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici