Tot ce trebuie să ştii despre unica ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

  • Ceremonia de deschidere de la Paris 2024 este la câteva zile distanţă.
  • Entuziasmul este în creştere pentru primul eveniment de acest fel desfăşurat în afara unui stadion.
  • Sportivii vor defila în bărci de-a lungul Senei, transformând capitala Franţei într-o scenă grandioasă.
Urmărește
893 afișări
Imaginea articolului Tot ce trebuie să ştii despre unica ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Tot ce trebuie să ştii despre unica ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Evenimentul foarte aşteptat va avea loc pe 26 iulie, marcând începutul Jocurilor Olimpice, care se vor desfăşura până pe 11 august.

Iată tot ce trebuie să ştiţi despre ceremonia de deschidere.

Când va avea loc ceremonia?

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 este programată pentru vineri, 26 iulie. Festivităţile vor începe la ora 20:30 ora României şi se preconizează că vor dura peste trei ore, oraşul având deja anumite zone izolate.

Ce este atât de special la această ceremonie de deschidere?

Paris 2024 va intra în istorie ca fiind prima ediţie a Jocurilor Olimpice de vară care va organiza ceremonia de deschidere în afara unui stadion. În loc de scenele obişnuite cu atleţi mărşăluind pe o pistă de atletism, participanţii şi spectatorii se vor bucura de o paradă fluvială prin inima capitalei franceze.

Sena, principala cale navigabilă a oraşului, va înlocui pista tradiţională, cheiurile servind drept tribune pentru spectatori. Soarele la apus care se reflectă în reperele pariziene emblematice va crea un fundal uimitor pentru eveniment. După numeroase teste, inclusiv după ce primarul Anne Hidalgo a înotat în apa Senei, Parisul este gata să găzduiască parada.

Care este traseul paradei?

Traseul paradei de-a lungul Senei va oferi o călătorie vizuală prin istoria şi arhitectura pariziană. Pornind de la podul Austerlitz de lângă Jardin des Plantes, flotila se va deplasa spre vest timp de şase kilometri de-a lungul Senei, trecând pe sub poduri istorice şi repere emblematice precum Notre-Dame şi Louvre. De asemenea, va trece pe lângă unele locaţii ale Jocurilor, inclusiv Esplanade des Invalides şi Grand Palais.

Grupaţi cu echipele lor naţionale pe bărci, sportivii vor ajunge în cele din urmă vizavi de Trocadero, esplanada de vizavi de Turnul Eiffel, unde se vor desfăşura protocoalele oficiale, se va aprinde cazanul olimpic, iar Jocurile de la Paris 2024 vor fi declarate oficial deschise.

Câţi sportivi vor fi implicaţi?

Aproape 100 de ambarcaţiuni, care transportă aproximativ 10 500 de sportivi, vor pluti de-a lungul Senei în timpul paradei. Cele mai mari dintre cele 206 Comitete Olimpice Naţionale (CNO) vor avea propriile ambarcaţiuni, în timp ce cele mai mici vor împărţi navele.

Va exista divertisment şi cine sunt creatorii?

Thomas Jolly, un regizor de teatru francez, este directorul artistic al ceremoniilor olimpice şi paralimpice de la Paris 2024. Deşi detaliile nu sunt cunoscute, spectacolul promite un amestec grandios de elemente tradiţionale şi moderne, reflectând peisajul cultural divers al Franţei.

Coregrafa ceremoniilor, Maud Le Pladec, a anunţat că pe fiecare pod de pe traseul paradei vor fi prezenţi dansatori. Ea va conduce 400 dintre cei 3 000 de artişti care participă la ceremonii, toţi îmbrăcaţi în costume unice concepute de Daphne Burki.

Burki, prezentatoare de televiziune franceză şi director de costume, supraveghează o echipă de croitori, coafeze şi make-up artişti. Angajamentul său faţă de sustenabilitate include utilizarea de materiale de epocă şi reciclate alături de modele noi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici