Trei bărbaţi au fost inculpaţi în cazul de şantaj al familiei lui Michael Schumacher

Procurorii germani au inculpat trei bărbaţi pe care i-au arestat la începutul acestui an pentru încercarea de a şantaja familia legendarului pilot de Formula 1, Michael Schumacher, informează Inside the Games.

Urmărește
135 afișări
Imaginea articolului Trei bărbaţi au fost inculpaţi în cazul de şantaj al familiei lui Michael Schumacher

Trei bărbaţi au fost inculpaţi în cazul de şantaj al familiei lui Michael Schumacher

Procurorii germani au anunţat că au formulat acuzaţii împotriva celor trei bărbaţi care au ameninţat că vor face publice fotografii şi înregistrări video private ale lui Michael Schumacher dacă familia acestuia nu va plăti 15 milioane euro.

Schumacher, în vârstă de 55 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral în decembrie 2013, în timp ce schia în Alpii francezi, şi a fost plasat în comă indusă medical. Celebrul pilot de Formula 1 nu a mai fost văzut în public de atunci, iar familia sa a păstrat o confidenţialitate strictă cu privire la starea sa, câştigând anul acesta un proces în urma unui interviu generat de inteligenţa artificială.

Principalul suspect este un bărbat în vârstă de 53 de ani din Wuppertal, Germania. Acesta ar fi intrat în posesia unor imagini private cu Schumacher atât înainte, cât şi după accidentul de schi din 2013 şi ar fi sunat în mod repetat un angajat al familiei Schumacher în iunie, ameninţând că va difuza imaginile pe dark net dacă familia nu plăteşte.

El riscă acum până la 15 ani de închisoare pentru tentativă de şantaj, deşi pedeapsa ar putea fi redusă deoarece ameninţarea nu a fost pusă în aplicare.

Fiul suspectului principal, în vârstă de 30 de ani, este, de asemenea, acuzat de complicitate, după ce tatăl său i-a cerut să creeze o adresă de e-mail nedetectabilă cu ajutorul căreia să trimită familiei Schumacher exemple de materiale utilizate în tentativa de şantaj.

Bărbatul din Wuppertal ar fi cumpărat materialul pentru o sumă cu „cinci cifre” de la un fost membru al echipei de securitate a familiei Schumacher, care a digitalizat fotografii şi videoclipuri vechi în numele familiei.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani din oraşul Wülfrath a lucrat ca agent de securitate pentru familia Schumacher până în 2021 şi este acum acuzat de complicitate la tentativă de şantaj şi ar putea fi condamnat, de asemenea, la o perioadă considerabilă de închisoare.

Familia a informat autorităţile din Elveţia, unde Schumacher este îngrijit, iar anchetatorii au localizat numărul de telefon folosit în iunie în vestul Germaniei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici