UEFA va confirma majorarea la 26 de jucători a loturilor pentru Euro 2024

UEFA este pe cale să confirme că reprezentativele de fotbal naţionale vor avea 26 de jucători în lot pentru Campionatul European din această vară din Germania, conform BBC Sport.

110 afișări
Imaginea articolului UEFA va confirma majorarea la 26 de jucători a loturilor pentru Euro 2024

UEFA va confirma majorarea la 26 de jucători a loturilor pentru Euro 2024

O reuniune a Comitetului pentru competiţii naţionale al organismului european de guvernare a votat în favoarea acestei schimbări, care urmează să fie ratificată de Comitetul Executiv în cursul acestei săptămâni.

UEFA plănuia să revină la echipe de 23 de jucători după ce a permis extinderea cu trei jucători pentru Euro 2020 din cauza impactului Covid-19.

Echipele extinse au fost permise şi la Cupa Mondială 2022 din Qatar, deoarece aceasta s-a jucat în mijlocul sezonului intern.

Mai mulţi selecţioneri au criticat echipele de 23 de jucători, iar sugestia de a rămâne la 26 de jucători a apărut la o întâlnire recentă a antrenorilor de la Euro 2024, unde ideea a obţinut un sprijin larg.

Ronald Koeman, managerul Olandei, a descris decizia UEFA de a reduce numărul de echipe pentru turneul din această vară ca fiind „absurdă", reamintesc cei de la BBC Sport.

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a fost anterior în favoarea echipelor de 23 de jucători, din cauza dificultăţii de a gestiona un grup extins.

Cu toate acestea, el şi-a schimbat părerea în urma numărului de accidentări suferite în Premier League în acest sezon.

Termenul limită pentru desemnarea echipelor a fost stabilit pentru 7 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici