Velierul Adornate participă la prima întrecere a navelor cu vele desfăşurată exclusiv în Marea Neagră

Nava Adornate va reprezenta România până pe data de 7 octombrie în competiţia Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013. Startul competiţiei a fost dat pe data de 21 septembrie în portul spaniol Barcelona.

Urmărește
553 afișări
Imaginea articolului Velierul Adornate participă la prima întrecere a navelor cu vele desfăşurată exclusiv în Marea Neagră

Velierul Adornate participă la prima întrecere a navelor cu vele desfăşurată exclusiv în Marea Neagră (Imagine: Facebook/SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014)

Velierul construit în anul 1961 în Olanda, iniţial pescador în Marea Nordului, a navigat pe întreaga Mare Mediterană de la Insulele Baleare, Barcelona şi Valencia până la Riviera Franceză, de la Marsilia la Monte Carlo.

Nava a participat, de asemenea, la unele dintre cele mai importante evenimente maritime din Marea Mediterană, precum Cannes Royal Classics şi Voiles de Saint Tropez.

Ambarcaţiunea cu două catarge are şase vele triunghiulare, o lungime de 37,14 metri, poate atinge o viteză de 8 noduri şi este operată în prezent de hotelul de lux Vega aflat în staţiunea Mamaia de pe litoralul românesc.

Echipajul Adornate se pregăteşte de prima întrecere a navelor cu vele desfăşurată exclusiv în Marea Neagră

Participarea Adornate la această competiţie alături de peste 35 de nave va pregăti echipajul său pentru evenimentul SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, prima întrecere a navelor cu vele desfăşurată exclusiv în Marea Neagră.

Concursul se va desfăşura, în perioada 30 aprilie - 27 mai 2014, pe traseul Varna - Novorosiisk - Soci - Constanţa, iar la finalul regatei, întreaga flotă participantă va rămâne în portul Constanţa navele urmând să fie deschise publicului în ultimele trei zile ale evenimentului.

Ceremonia de premiere a participanţilor la SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 va avea şi ea loc tot în portul de pe litoralul românesc al Mării Negre.

Cum te poţi înscrie în regată

Persoanele care vor să participe la acest eveniment trebuie să completeze un formular de înscriere care poate fi găsit pe pagina de internet a Sail Training International (STI).

Regata este deschisă, contra cost, oricărei ambarcaţiuni cu vele care îndeplineşte condiţiile menţionate pe acelaşi site.

Sponsorul STI pentru competiţia din zona Mării Negre este Sovcomflot, cea mai mare companie de transport naval din Federaţia Rusă.

În România, evenimentul este organizat de Navigator Yacht Club, organizaţie non profit care promovează şi întreprinde activităţi în domeniul sporturilor nautice, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime şi cu Primăria Municipiului Constanţa. Regata se va desfăşura cu sprijinul mediatic al Ziarului Financiar.

Nava Şcoală Mircea participă la regată din partea României

Nava Şcoală Mircea, care va aniversa anul viitor 75 de ani de la momentul în care a intrat în serviciul învăţământului românesc de marină, va participa şi ea la regată.

Ambarcaţiunea a fost construită în perioada 1938 - 1939 în Germania, este a două navă de şcoală cu vele a ţării noastre, după Bricul "Mircea", şi a înscris de-a lungul timpului în jurnalul său 11 "marşuri" în Marea Neagră cu vizitarea principalelor porturi ale statelor riverane, 16 voiaje în Marea Mediterană şi opt voiaje în Oceanul Atlantic.

Velierul clasa A tip "bark", cu trei arbori, are o înălţime de 44 de metri şi 23 de vele.

Lista completă a ambarcaţiunior înscrise în SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 poate fi consultată aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici