Vuvuzela a fost inventată de o biserică evanghelică sud-africană

O biserică evanghelică sud-africană a ajuns la un acord cu producătorul oficial al vuvuzelelor pentru a fi recunoscută ca inventatoarea trompetei adoptate de fani la Cupa Mondială din Africa de Sud, au anunţat, marţi, cele două părţi.

Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului Vuvuzela a fost inventată de o biserică evanghelică sud-africană

O biserică evanghelică sud-africană, recunoscută ca inventatoarea vuvuzelei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi suntem acum inventatorii oficiali ai vuvuzelei. Acum vom lucra împreună. Astăzi, principala noastră preocupare este de închide fabricile ilegale şi uzinele din China care produc la un preţ foarte scăzut. Este vorba de un instrument sud-african şi producţia lui a scăpat de sub control", a declarat Enoch Mthembu, purtător de cuvânt al bisericii de la Inanda, în apropiere de Durban.

Neil van Schalkwyk, patronul companiei Masincedane Sport, care produce de un deceniu versiunea din plastic a vuvuzelei, a confirmat existenţa unui acord, dar a refuzat să dezvăluie conţinutul acestuia.

Amestecând creştinismul cu tradiţiile zulu, biserica evanghelică creată în 1910 se laudă cu patru milioane de adepţi, iar fondatorul său Isaiah Shembe este perceput ca un Messia african.

Potrivit purtătorului de cuvânt al bisericii, instrumentul a fost inventat la începutul secolului de Isaiah Shembe.

În anii 80, suporterii echipei de fotbal Amazulu din Durban au adoptat trompeta, preluată apoi de fanii Kaizer Chiefs, una dintre marile formaţii din Soweto.

Van Schalkwyk, care a descoperit instrumentul când juca la juniori, a lansat producţia de trompete din plastic în 2001. O campanie de marketing reuşită a impus vuvuzela pe stadioanele Cupei Confederaţiilor din 2009, înainte a cuceri planeta la Cupa Mondială.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici