Zeci de tineri au participat la etapa de street din Campionatul Naţional de Drift

Zeci de tineri amatori au concurat în weekend, pe circuitul Transilvania Motor Ring, la a treia etapă din Campionatul Naţional de Drift, clasa Street, desfăşurată în cadrul unui proiect naţional care se desfăşoară sub sloganul "Deşteaptă-te române! Campionii sunt pe circuit, nu pe şosele", având ca scop reducerea numărul de accidente rutiere şi a victimelor în trafic.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Zeci de tineri au participat la etapa de street din Campionatul Naţional de Drift

Zeci de tineri au participat la etapa de street din Campionatul Naţional de Drift

După două zile de competiţie, victoria de la clasa Street Open i-a revenit lui Darius Radu, în timp ce pe poziţia secundă s-a clasat Adrian Mirea, iar Mihai Zăvoian a completat podiumul. Anul acesta vor mai avea loc două astfel de etape, la Bucureşti şi din nou pe circuitul din judeţul Mureş.

Organizatorii au permis tuturor pasionaţilor să se înscrie, singura regulă fiind ca aceştia să deţină o maşină cu tracţiune spate, cu ITP şi RCA valabile, dar şi, evident, permis de conducere. "Ne-am bucurat să vedem că mulţi tineri aleg să fie aici pentru acea nevoie de adrenalină, într-un cadru sigur şi controlat. Din experienţă, o parte dintre ei vor deveni piloţi profesionişti. Avem deja câteva exemple pozitive în campionat", a spus Denis Manea, vicepreşedintele Rodrift.

Pe lângă posibilitatea de a-şi testa abilităţile într-un cadru controlat, tinerii pasionaţi au beneficiat şi de cursuri de pregătire din partea unor instructori avizaţi, aşa cum sunt Răzvan Frăţianu, Gabi Imre şi Răzvan Stan, toţi cu experienţă vastă în drift.

De asemenea, piloţi profesionişti au fost prezenţi pentru a-şi testa maşinile de competiţie înaintea marilor etape, iar o parte dintre spectatorii prezenţi chiar au avut ocazia de a sta în dreapta acestora pentru o tură de circuit. "Am vrut să le arătăm atât frumuseţea acestui sport, cât şi pericolul dacă ar face aşa ceva pe stradă, în trafic. Cred că putem oferi un exemplu pozitiv prin aceste evenimente", a afirmat Bogdan Pădurariu, pilot de peste 10 ani în Campionatul Naţional de Drift.

"Vrem să îi scoatem de pe stradă, să nu mai existe demonstraţii ilegale sau curse de acest gen. Făcând pe şosele acele manevre în trafic îşi pun în pericol nu doar viaţa lor, dar şi pe celorlalţi din jur. Din păcate, încă avem astfel de accidente şi cred că ar trebui să începem să ne implicăm foarte activ în educarea populaţiei", a spus Răzvan Frăţianu, dublu campion naţional de drift, dar şi parte din staful Rodrift în acest proiect finanţat de Secretariatul General al Guvernului prin SDC.

Proiectul îşi propune să educe şi să sensibilizeze tinerii şoferi cu privire la pericolele conducerii imprudente şi la importanţa respectării regulilor de circulaţie, scopul principal fiind reducerea numărului de accidente rutiere şi a victimelor din trafic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici