Zverev cucereşte al şaselea Masters 1000 la Roma

Alexander Zverev este pentru a şasea oară campion ATP Masters 1000. Germanul a trecut de Nicolas Jarry, pentru prima dată finalist de Masters 1000, cu 6-4, 7-5, duminică, la Internazionali BNL d'Italia. Zverev câştiga astfel pentru a doua oară titlul la Roma.

242 afișări
Imaginea articolului Zverev cucereşte al şaselea Masters 1000 la Roma

Zverev cucereşte al şaselea Masters 1000 la Roma

Zverev va urca luni pe locul 4 în clasamentul ATP, titlul de la Roma fiind cel mai important pe care l-a obţinut de când a suferit o accidentare gravă la gleznă în semifinalele Roland Garros în 2022. Înainte de duminică, cel mai recent triumf al jucătorului în vârstă de 27 de ani a fost obţinut la Cincinnati, în 2021, în timp ce în acelaşi sezon a ridicat şi trofeul ATP Finals.

„Am câştigat primul meu turneu [Masters] aici la Roma şi am câştigat primul meu turneu după accidentare tot la Roma, aşa că Roma este un loc foarte special pentru mine", a declarat Zverev, citat de atptour.com. „Este o săptămână foarte, foarte specială".

„Joacă enorm şi se poate vedea după jucătorii pe care i-a bătut aici săptămâna aceasta", a spus Zverev când a fost întrebat despre Jarry. „Joacă un tenis incredibil. I-am spus că, dacă va continua să joace aşa, va avea multe şanse la acest nivel. Astăzi sunt extrem de fericit că am câştigat".

Campionul de 22 de ori la nivel de turneu a fost impresionant pe tot parcursul parcursului său în capitala Italiei, unde a cedat doar un set. Al treilea favorit a mai ridicat trofeul la evenimentul de pe zgură în 2017, când avea doar 20 de ani.

Participând la a 11-a sa finală de Masters 1000 şi prima de la Madrid, în 2022, Zverev a câştigat 95% (37/39) din punctele sale de prim serviciu, potrivit Infosys ATP Stats. El conduce acum cu 5-2 în seria confruntărilor directe din circuit împotrva chilianului.

Zverev, care a comis doar opt greşeli neforţate, a irosit două mingi de meci pe serviciul lui Jarry la 5-4, înainte de a pecetlui în cele din urmă victoria la a patra sa minge de meci.

Jarry a jucat primul său meci pentru titlul de Masters 1000, după ce i-a învins pe Stefanos Tsitsipas şi Tommy Paul, capi de serie, pe parcurs. Jucătorul în vârstă de 28 de ani, care a urcat pe locul 17 în clasamentul ATP Live Rankings, este primul chilian care a ajuns într-o finală la acest nivel de la Fernando Gonzalez, la Roma, în 2007.

Cap de serie numărul 21, el a câştigat titluri la turneele ATP 250 de la Bastad (2019), Santiago (2023) şi Geneva (2023).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici