- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (26.08.2011, 12:52)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost descoperită o planetă de diamant - VIDEO
O planetă foarte exotică, deoarece pare să fie alcătuită în mare proporţie din diamante, a fost descoperită gravitând în jurul unei stele de mici dimensiuni, în apropiere de galaxia noastră, potrivit unui studiu publicat joi în revista Science.
Urmărește
7792 afișări
A fost descoperită o planetă de diamant
Noua planetă este mult mai densă decât orice alt corp de acest tip detectat până acum şi este alcătuită în mare majoritate din carbon. Deoarece este atât de densă, oamenii de ştiinţă sunt de părere că substanţa din care este alcătuită - carbonul - trebuie să se afle în stare cristalină, ceea ce înseamnă că o mare parte din această planetă este alcătuită într-adevăr din diamante.
"Istoria evoluţiei şi uimitoarea densitate a acestei planete ne sugerează că este formată din carbon - este un diamant uriaş care orbitează în jurul unei stele neutronice la fiecare două ore, pe o orbită atât de strânsă încât aceasta ar încăpea în interiorul Soarelui nostru", a declarat Matthew Bailes, de la Swinburne University of Technology din Melbourne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Aflată la o distanţă de 4.000 de ani-lumină, echivalentul unei optimi din distanţa Terra - centrul Căii Lactee, noua planetă reprezintă probabil rămăşiţa unei foste stele uriaşe care şi-a pierdut învelişurile exterioare, absorbite de pulsarul în jurul căruia gravitează.
Pulsarii sunt mici stele neutronice moarte cu diametre de circa 20 de kilometri, care se rotesc în jurul propriei axe de sute de ori într-o secundă, emiţând fascicule de radiaţii.
În cazul pulsarului J1719-1438, radiaţia emisă ajunge cu regularitate pe Terra şi a fost monitorizată cu telescoape din Australia, Marea Britanie şi Hawaii.
Măsurătorile sugerează că planeta, care orbitează în jurul stelei sale la fiecare două ore şi 10 minute, are o masă comparabilă cu a planetei Jupiter, dar este de 20 de ori mai densă decât aceasta, au precizat astronomii.
Pe lângă carbon, noua planetă conţine probabil şi oxigen, ce ar putea exista în cantităţi mai mari la suprafaţă şi devine tot mai rar spre centrul planetei, bogat în carbon.
Densitatea mare sugerează faptul că elementele chimice uşoare, precum hidrogen şi heliu, care reprezintă principalele constituente ale planetelor uriaşe gazoase precum Jupiter, nu sunt prezente pe această planetă.
Citeşte şi: Semnul generalilor: cum a apărut în România un nou semn de circulaţie "de excepţie"
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
astăzi, 21:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei