- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (09.11.2014, 09:14)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antibioticele naturale din cămara oricărei persoane
Ghimbirul, usturoiul şi uleiul de oregano se numără printre antibioticele naturale care se găsesc în cămara oricărei persoane, putând fi folosite pentru prevenirea şi tratarea răcelilor, virozelor şi a anumitor infecţii.
Urmărește
2186 afișări
Antibioticele naturale din cămara oricărei persoane
Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ropharma.
Usturoiul - este fără îndoială unul dintre cei mai populari agenţi curativi, care datorită proprietăţilor antivirale deosebite, este considerat un adevărat antibiotic natural. Acesta este o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi a radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. Proprietăţile sale se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice. Usturoiul este recomandat în special în cazul infecţiilor produse de stafilococi, precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Ghimbirul - este un remediu cu tradiţie în medicina alternativă, fiind folosit de peste 2.000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol. Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor, deoarece calmează inflamaţille de la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Mai mult decât atât, el ajuta şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii. Dincolo de acţiunea antiseptică, ghimbirul este un element de sprijin şi în curele de slăbire, deoarece intensifică arderea grăsimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi este un tonic şi energizant eficient pentru organism.
Probioticele - aceste microorganisme vii denumite şi "bacterii benefice" se regăsesc în proporţie de 70-80% în propriul organism, la nivelul intestinului. Ele acţionează împotriva infecţiilor asemenea antibioticelor, însă avantajul important al acestora constă în faptul că nu afectează flora intestinală. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenţa între bacteriile bune şi cele rele şi pot duce la distrugerea acelor bacterii care protejează organismul. Cu toate acestea, este important de reţinut că acţiunea antivirală şi antimicrobiană a probioticelor este asigurată de prezenţa a doi microbi: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Aceştia se regăsesc în special în alimente obţinute în urma fermentării: iaurtul, caşul, castraveţii muraţi, kefirul.
Uleiul de oregano - studiile au demonstrat că acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietăţi curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Un adevărat aliat al organismului în special în perioadele în care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate acţiona pe două căi: ca modalitate de prevenţie, dar şi ca tratament pentru a grăbi vindecarea. Acesta acţionează atât ca un bun expectorant şi agent antiviral şi totodată că un antioxidant ce ajută la eliminarea toxinelor şi stimularea imunităţii.
Ceai verde - un alt antibiotic natural şi un antioxidant puternic, ceaiul verde conţine o gamă variată de polifenoli, care dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe lângă faptul că ceaiul verde este recomandat dimineaţa în locul cafelei, acesta este şi un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) şi minerale (fier, calciu, fosfor şi potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigură stimularea sistemului imunitar şi creşte rezistenţa organismului în lupta cu infecţiile.
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe