- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (06.11.2014, 22:37)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 800 de medicamente şi vaccinuri pentru afecţiuni oncologice, în stadiu de cercetare în SUA
Un număr de 771 de medicamente şi vaccinuri pentru afecţiuni oncologice sunt în stadiu de cercetare şi dezvoltare în SUA, dintre care 517 sunt deja în curs de aprobare, arată un raport dat publicităţii de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Urmărește
226 afișări
Aproape 800 de medicamente şi vaccinuri pentru afecţiuni oncologice, în stadiu de cercetare în SUA (Imagine: Shutterstock)
ARPIM a făcut public raportul din octombrie al Pharmaceutical Researchers and Manufacturers of America.
"Una dintre principalele cauze de deces, atât la nivel global, cât şi în România sunt afecţiunile oncologice. De aceea, cercetătorii îşi concentrează eforturile pentru a găsi terapii din ce în ce mai eficiente în tratarea cancerului. Cele 517 medicamente care sunt în proces de aprobare aduc speranţaă pentru bolnavii de cancer. Sunt medicamente care şi-au dovedit eficacitatea şi siguranţa în cadrul studiilor clinice, care s-au dovedit a fi mai eficiente decât cele deja existente, cu mai puţine efecte adverse şi cu un potenţial mai mare de a creşte calitatea vieţii pacienţilor", a declarat Oana Igrişan, director de comunicare al ARPIM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Curtea Constituţională a României se pronunţă luni pe anularea turului 1 al alegerilor prezidenţiale
-
Ursula von der Leyen creează un grup de lucru pentru a pune în aplicare raportul lui Mario Draghi privind competitivitatea UE
-
Răsturnare de situaţie. Cel mai mare grup politic din UE cere anularea interdicţiei maşinilor cu motoare pe combustie din 2035
-
Guvernul răspunde până luni la obiecţiile Avocatului Poporului privind pensiile militare
Cea mai mare parte dintre medicamentele aflate în curs de aprobare, 87, sunt destinate tratării leucemiei, 78 sunt pentru limfom, în timp ce alte 73 pot ajuta femeile în lupta împotriva cancerului de sân. Celelalte medicamente sunt destinate tratării cancerului hepatic, cancerului de piele, de prostată sau celui ovarian.
În România sunt peste 600 de pacienţi la fiecare 100.000 locuitori care suferă de o afecţiune oncologică, conform Jurnalului European de Cancer.
"Fiecare dintre sutele de mii de pacienţi din România ar putea beneficia de pe urma acestor tratamente, dacă în România lista medicamentelor compensate ar fi actualizată cu regularitate. Deschiderea listei de medicamente compensate s-a produs punctual în 2014 pentru 17 medicamente orfane şi pentru alte 23 de medicamente, dar această actualizare, deşi binevenită, este total insuficientă în condiţiile în care sunt în continuare pacienţi care nu au medicamente de ultimă generaţie pentru afecţiunile de care suferă (cancer, hepatita C, bolile inimii etc). În majoritatea ţărilor europene perioada de aşteptare pentru actualizarea listei este între 88 şi 392 zile, iar la noi ajunge la peste 2.000 de zile", a mai spus Oana Igrişan.
Mai mult, a atras aceasta atenţia, accesul pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie ar aduce şi economii pe termen lung la bugetul de stat. În SUA de exemplu, datorită noilor tratamente, în doar 12 ani au fost salvaţi 23 de milioane de pacienţi şi economisiţi 1,9 trilioane dolari prin creşterea speranţei de viaţă şi a productivităţii sau prin eliminarea costurilor sociale indirecte asociate tratamentului oricărui bolnav, a mai spus Oana Igrişan.
Citește pe alephnews.ro: Cum influențează TikTok comportamentele sociale și politice? Sociolog: E esențial pentru bunăstarea noastră psihologică să fim expuși la idei care nu ne plac
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dmitri Peskov reacționează la acuzațiile României la adresa Rusiei: „Bucureștiul imită tendința occidentală de a da vina pe Moscova”
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care toți angajații primăriei sunt rude. Culmea, toți sunt în concediu!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe