- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (28.01.2016, 16:19)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape toate şampoanele pentru bebeluşi şi copii pot provoca alergii - CSID
Aproape toate şampoanele destinate bebeluşilor şi copiilor (80%) pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC), citat de CSID.
Urmărește
1292 afișări
Aproape toate şampoanele pentru bebeluşi şi copii pot provoca alergii - CSID (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)
De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt, într-adevăr pentru îngrijirea bebeluşilor, în timp ce pentru 16% dintre ele producătorii nu recomandă utilizarea în cazul copiilor sub 3 ani.
Majoritatea acestor produse conţine parabeni şi parfumuri sau arome sintetice, substanţe care pot creşte riscul de îmbolnăvire cu cancer sau diabet de tip 2.
Medicii pediatri, dar şi unii producători, recomandă ca produsele pentru copii şi bebeluşi să nu conţină alcool, parabeni, alergeni, săpun sau parfum şi că autorităţile ar trebui să realizeze controale şi testări în cazul acestor produse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
„Şampoanele pentru bebeluşi şi copii ar trebui tratate cu cea mai mare grijă, în special de către autorităţi, care ar trebui să realizeze controale periodice şi testări. Având în vedere compoziţia chimică a unor şampoane, ne exprimăm temerea în legătură cu potenţialul cancerigen, mutagen sau toxic al unor ingrediente, care creează o lipsă de siguranţă pentru consumatori”, a declarat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.
Totuşi, în urma analizelor efectuate de APC pe 55 de produse pentru îngrijirea copiilor şi bebeluşilor, s-a demonstrat că doar 20% dintre acestea sunt hipoalergenice, restul de 80% reprezentând un risc pentru micuţi. Mai mult, doar 13% dintre produse sunt într-adevăr recomandate pentru utilizarea pe pielea bebeluşilor, dar doar 16% dintre producători precizează riscul folosirii acestor produse la copii sub vârsta de 3 ani. De asemenea, aproximativ 5 din 10 produse au formula „fără lacrimi” şi doar 2 produse din 10 au un PH neutru.
În ceea ce priveşte parabenii, cei mai utilizaţi conservanţi în industria cosmetică, 62% dintre produsele pentru copii şi bebeluşi conţin astfel de substanţe. Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că pe lângă reacţiile alergice şi iritaţii ale pielii, aceşti parabeni se întâlnesc în ţesuturile tumorale ale femeilor care se confruntă cu cancerul mamar. Aşadar, absorbţia lor în organism şi acumularea în timp pot cauza cancer.
În cazul parfumurilor şi aromelor sintetice, doar 2% dintre produsele destinate copiilor şi bebeluşilor sunt lipsite de aceste substanţe. Restul de 88% pot avea peste 200 de astfel de ingrediente în compoziţia lor, adică mari cantităţi de toxine şi chimicale care nu sunt nici măcar afişate pe etichetă. Parfumurile sintetice conţin substaţe care pătrund foarte rapid în piele şi cresc riscul dezvoltării diabetului de tip 2. Acelaşi parfum din produsele de îngrijire poate provoca iritaţii, dermatite şi chiar migrene, ameţeli sau tuse.
53% dintre produsele pentru îngrijirea copiilor şi bebeluşilor care au fost analizate au menţionat pe etichetă termenul de valabilitate. În celelalte cazuri, eticheta conţine doar pictograma care arată timpul de folosire a şamponului după deschidere – 12 luni, 6 luni, 18 luni sau 9 luni. Cele mai multe dintre produse, 55% se încadrează în prima categorie.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe