- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.04.2014, 17:27)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autorităţile de reglementare din SUA vor să verifice producătorii de ţigări electronice
Producătorii de ţigări electronice, ca Lorillard şi Altria Group, vor fi verificaţi în premieră de autorităţile de reglementare din SUA, pentru a putea rămâne pe piaţă, potrivit unui proiect al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente care nu exclude reclamele pentru aceste produse sau aromele.
Urmărește
621 afișări
Autorităţile de reglementare din SUA vor să verifice producătorii de ţigări electronice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Instituţia a anunţat joi că vrea să extindă aria de control asupra industriei tutunului pentru a include şi piaţa ţigărilor electronice, în valoare de 3 miliarde dolari, precum şi trabucurile şi tutunul pentru narghilea, transmite Bloomberg.
Regulile, dacă vor fi adoptate, vor limita vânzările către minori, vor interzice distribuirea mostrelor gratuite şi vor impune avertismentele referitoare la dependenţa dată de nicotină.
Asociaţiile consumatorilor au avertizat că producătorii de ţigări electronice folosesc arome de bomboane, reclamele TV şi sponsorizează festivaluri de muzică pentru a atrage tinerii, care au dublat utilizarea acestor produse în 2012, faţă de anul precedent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Pentru prima oară, o autoritate de reglementare independentă va evalua aceste produse, pe baze ştiinţifice. Pentru prima oară, autoritatea de reglementare îşi va face datoria", a declarat Mitch Zeller, director al Centrului pentru Produse din Tutun al Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente.
Agenţia a obţinut dreptul, în 2009, de a reglementa activitatea producătorilor de ţigări electronice şi trabucuri, dar noul proiect, supus dezbaterilor publice timp de 75 de zile, prevede ca aceştia să pună la dispoziţia instituţiei şi listele cu ingredientele folosite.
Agenţia analizează şi studiile disponibile efectuate asupra aromelor pentru ţigările electronice, a declarat comisarul Margaret Hamburg.
Majoritatea ţigărilor electronice conţin nicotină, dar nu şi gudron, arsenic şi alte chimicale comune produselor din tutun.
La sfârşitul anului trecut, utilizarea ţigărilor electronice a fost interzisă în spaţiile publice din New York. Ulterior, Chicago şi Los Angeles au impus reguli similare.
Producătorii de ţigări trebuie să respecte în SUA standardele Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente, acestea nu pot fi vândute minorilor, iar pe pachete trebuie să existe avertismente referitoare la efectele nocive.
Ţigările nu pot fi comercializate online, promovate la televiziune, sau prin sposorizări şi nu pot include arome. Mentolul este permis, dar ingredientul este analizat de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe