- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (18.07.2013, 15:45)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bisturiul inteligent, care distinge ţesuturile sănătoase de cele canceroase, creat de cercetători
Un nou tip de bisturiu poate să facă diferenţa între un tesut sănătos şi o tumoare canceroasă, fapt care va permite medicilor chirurgi o eficienţă mai bună a operaţiilor de extirpare a tumorilor, afirmă autorii unui studiu publicat miercuri în Science Translational Medecine.
Urmărește
329 afișări
Bisturiul inteligent, care distinge ţesuturile sănătoase de cele canceroase, creat de cercetători (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Denumit iKnife, instrumentul utilizează curent electric de slabă intensitate, care creează o cantitate mică de vapori atunci când taie ţesutul uman. Acei vapori sunt analizaţi şi instrumentul poate să determine doar în câteva secunde dacă ţesutul tăiat este sănătos sau canceros.
Testele realizate pe 91 de pacienţi au demonstrat că "diagnosticul dat de iKnife este deosebit de precis" şi că instrumentul este "suficient de fiabil pentru a permite o utilizare a lui pe scară largă în sălile de operaţie", afirmă autorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
iKnife foloseşte un spectrometru de masă pentru a analiza vaporii provenind din ţesutul operat şi îl informează pe medicul chirurg în doar trei secunde în legătură cu natura ţesutului pe care urmează să îl secţioneze.
Tehnicile actuale, în cadrul cărora eşantioanele de ţesuturi sunt trimise în laborator pentru a fi analizate, sunt "costisitoare şi adeseori inadaptate". Aceste analize au nevoie de 20-30 de minute pentru a fi executate, au subliniat cercetătorii maghiari şi britanici care au participat la realizarea studiului.
Cercetătorii au subliniat totodată carenţele tehnologice actuale, din cauza cărora, adeseori, pacienţii sunt nevoiţi să suporte mai multe intervenţii chirurgicale.
Bisturiul iKnife "poate ameliora diagnosticul tumorilor şi poate influenţa luarea de decizii în timpul operaţiei, pentru a ameliora în final rezultatul din domeniul oncologic", spun autorii studiului.
În Marea Britanie aproximativ 300.000 de cazuri noi de cancer sunt diagnosticate în fiecare an, necesitând 1,8 milioane de intervenţii chirurgicale.
În aşteptarea unor teste finale, iKnife nu este deocamdată disponibil spre comercializare şi va fi lansat pe piaţă cel mai devreme peste un an.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe