- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (21.05.2012, 14:26)
- Aurelia Alexa ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât de importantă este viaţa sexuală pentru români
Şapte din zece români din mediul urban cred că o viaţă sexuală satisfăcătoare este foarte importantă în contextul stării generale de sănătate, iar peste 40 la sută dintre femei folosesc cel puţin o metodă contraceptivă, potrivit unui studiu realizat de ISRA Center.
Urmărește
1276 afișări
Cât de importantă este viaţa sexuală pentru români (Imagine: Shutterstock)
Potrivit studiului, care se referă la populaţia cu vârsta între 20 şi 65 de ani din oraşele medii şi mari (cu peste 50.000 locuitori), bărbaţii sunt mai deschişi în a declara că viaţa sexuală satisfăcătoare are o importanţă mare în starea generală de sănătate (77 la sută), comparativ cu femeile (66 la sută).
De asemenea, tinerii cu vârste între 20 şi 39 ani, cu educaţie superioară şi necăsătoriţi acordă o importanţă mai mare vieţii sexuale ca factor al unei vieţi sănătoase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"Aproape jumătate dintre românii din mediul urban (44 la sută) consideră că două - trei acte sexuale pe săptămână reprezintă o frecvenţă optimă a activităţii sexuale. Femeile consideră optim mai degrabă două contacte pe săptămână, în timp ce bărbaţii consideră că trei contacte sexuale pe săptămână este un număr satisfăcător. Tinerii cu vârste între 20 şi 29 de ani consideră că patru contacte pe săptămână reflectă o viaţă sexuală satisfăcătoare, iar frecvenţa scade o dată cu vârsta, ajungând la o medie de 1,6 ori pe săptămână în rândul persoanelor cu vârsta între 50 şi 65 de ani", arată autorii studiului într-un comunicat de presă transmis luni.
Iniţiatorii studiului au mai stabilit că, în cazul persoanelor necăsătorite, frecvenţa optimă estimată este de patru contacte pe săptămână în timp ce pentru cei căsătoriţi aşteptările scad la două contacte sexuale pe săptămână.
În acelaşi timp, o parte din populaţia urbană preferă să nu facă nicio estimare în acest sens (17 la sută nu ştiu sau aleg să nu estimeze câte acte sexuale pe săptămână înseamnă o viaţă sexuală satisfăcătoare), iar procentul creşte până la 27 la sută pentru românii cu vârsta între 50 şi 65 de ani.
Metodele contraceptive sunt folosite în special de femeile care au până în 40 de ani şi educaţie superioară. Astfel, potrivit studiului, 44 la sută dintre femei folosesc cel puţin o metodă contraceptivă.
Principalul motiv invocat de femeile care au o viaţă sexuală activă, dar care nu folosesc contracepţia sunt contraindicaţiile legate de alte afecţiuni (24 la sută), dar şi efectele secundare (19 la sută), cum ar fi cele legate de îngrăşare. Scăderea plăcerii sexuale este un alt motiv pentru a nu folosi contracepţie pentru 15 la sută dintre aceste femei, în special pentru cele cu vârste între 30 şi 39 ani, iar refuzul partenerului reprezintă o barieră pentru a folosi contracepţie pentru 23 la sută dintre femeile din mediul urban.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.044 respondenţi (dintre care 546 femei), reprezentativ pentru populaţia din zona urbană (oraşe peste 50.000 de locuitori), cu vârsta între 20 şi 65 de ani. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3 la sută, la un nivel de probabilitate de 95 la sută.
Datele au fost culese prin intermediul interviurilor faţă în faţă, la domiciliile respondenţilor, în primăvara anului 2011.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe