- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (03.09.2015, 13:00)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul primului transplant de "penis bionic" din lume generează controverse în presa internaţională - FOTO
Cazul unui bărbat în vârstă de 43 de ani din Marea Britanie, despre care tabloidele din această ţară au afirmat că ar fi primul pacient din lume care a beneficiat de un transplant de "penis bionic", a generat controverse în presa internaţională, informează huffingtonpost.com.
Urmărește
2411 afișări
Cazul primului transplant de "penis bionic" din lume generează controverse în presa internaţională
Mohammed Abad, un bărbat din Edinburgh, a suportat de curând o intervenţie chirurgicală, iar numele lui a apărut în majoritatea tabloidelor britanice, care afirmau că Abad este primul pacient din lume care a primit un "penis bionic". La puţin timp după aceea, experţii din Statele Unite au spus că Mohammed Abad a beneficiat de fapt de un implant penian - un dispozitiv relativ comun, folosit de regulă în tratarea bărbaţilor care suferă de disfuncţii erectile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Mohammed Abad a fost lovit de un automobil la vârsta de şase ani şi, în urma accidentului, a suportat o intervenţie de extirpare a penisului şi a unuia dintre testicule, a dezvăluit tabloidul Daily Mail. Pe parcursul ultimilor ani, Abad a suportat numeroase intervenţii chirurgicale, ce vizau transplantul unui "penis înlocuitor", care să fie capabil să devină erect prin simpla apăsare a unui buton.
Dispozitivul constă în două tuburi care sunt conectate la un "rezervor" de fluide şi la o pompă. Atunci când pacientul căruia i-a fost implantat acest dispozitiv apasă pe buton, pompa împinge fluidul din rezervor în tuburi, care se umflă, furnizând impresia unei erecţii. În cazul lui Abad, tuburile au fost acoperite cu o grefă de piele, prelevată de pe braţul său, a precizat Daily Mail.
Tabloidul The Sun a publicat la rândul său un articol, "în exclusivitate", cu subtitlul "Un virgin abia aşteaptă să îşi folosească noul său penis bionic".
Acelaşi tabloid britanic a dezvăluit cititorilor săi faptul că "penisul bionic" al lui Mohammed Abad are o lungime de 20 de centimetri şi că pacientul a suportat de-a lungul anilor o sută de intervenţii chirurgicale. Ultima dintre ele, care a inclus transplantul "penisului bionic", a fost realizată la University College London.
The Sun a publicat şi câteva informaţii despre viaţa privată a pacientului, dezvăluind faptul că Mohammed Abad s-a căsătorit în urmă cu doi ani, fără să îi spună nimic soţiei sale despre "problema" medicală pe care o avea. Soţia lui a depus actele de divorţ în 2014.
Tabloidul The Mirror, care a relatat la rândul său acest caz, folosind sintagma "penis bionic" şi precizând lungimea de 20 de centimetri a acestuia, afirmă că Mohammed i-ar fi spus acel "secret" soţiei sale abia în noaptea nunţii. De asemenea, The Mirror descrie cu lux de amănunte noul dispozitiv şi afirmă că cele două butoane ale sale - de pornire şi oprire - au fost amplasate la nivelul testiculului pacientului.
Mohammed Abad, care lucrează ca agent de pază, a declarat după cea mai recentă operaţie: "Îi voi spune viitoarei mele partenere despre problema mea. Unele doamne ar putea să îşi dorească să încerce".
Deşi presa britanică a folosit sintagma "penis bionic" pentru a descrie acel dispozitiv, Elizabeth Kavaler, medic urolog la Lenox Hill Hospital din New York, a declarat: "Nu este un «penis bionic». Este un implant penian. Noi, medicii, facem această operaţie tot timpul".
Potrivit unui studiu realizat în acest an în Statele Unite pe un eşantion de peste 1,7 milioane de bărbaţi care sufereau de disfuncţii erectile şi care au utilizat asigurarea de sănătate Medicare, între 2001 şi 2010, peste 53.000 dintre ei au beneficiat de un implant penian, precizează huffingtonpost.com.
Implantul penian este folosit în cazul bărbaţilor cu disfuncţii erectile, inclusiv în cazul bărbaţilor care au suportat operaţii de extirpare a prostatei, în urma unui cancer de prostată, şi în cazul bărbaţilor care au suportat traume la nivelul pelvisului şi penisului, a precizat Elizabeth Kavaler.
Acest tip de implant poate să redea funcţia erectilă într-o anumită măsură. "Este, însă, un proces complet mecanic şi pacientul nu răspunde la stimularea sexuală", a adăugat acelaşi medic american.
Implantul penian nu îl ajută pe pacient să ajungă la orgasm şi nici să ejaculeze şi nu modifică abilitatea acestuia de a resimţi senzaţiile sexuale, dacă acestea au dispărut în urma traumelor suferite. Dispozitivul ajută doar la obţinerea unei erecţii, iar acest fapt permite penetrarea în timpul actului sexual.
Mohammed Abad a spus că "obiectivul suprem" al său este acela de a avea copii, dar "acest lucru ar fi un miracol", precizează The Sun.
Dar, spune Elizabeth Kavaler, deoarece dispozitivul nu contribuie la obţinerea ejaculării, el nu îi poate ajuta pe aceşti bărbaţi (care nu sunt capabili să ejaculeze) să le lase însărcinate pe partenerele lor de viaţă. Şi, chiar dacă unii dintre pacienţi şi-au păstrat funcţia de ejaculare, mulţi dintre ei nu mai dispun de suficienţi spermatozoizi viabili pentru a obţine o sarcină naturală în urma unui act sexual.
Bărbaţii care produc încă spermatozoizi viabili pot totuşi să aibă copii prin intermediul fertilizării in vitro.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10