- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (27.09.2024, 17:54)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce se întâmplă cu inima unui astronaut în spaţiu
Cercetătorii au descoperit că microgravitaţia deteriorează ţesuturile cardiace, ceea ce ar putea duce la noi reguli legate de sănătatea cardiovasculară a astronauţilor.
Urmărește
619 afișări
Ce se întâmplă cu inima unui astronaut în spaţiu
Un nou studiu întreprins de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins, cu sprijinul NASA, arată că microgravitaţia afectează sever ţesuturile cardiace, scrie Science Alert, care citează Universe Today.
În cadrul unui experiment, 48 de mostre de ţesut cardiac bioinginerat uman au fost trimise pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) timp de 30 de zile, unde au suferit modificări care au dus la slăbirea capacităţii de contracţie şi la apariţia aritmiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Descoperirea arată că este nevoie de măsuri în plus pentru protejarea sănătăţii cardiovasculare a astronauţilor în timpul misiunilor lungi.
Experimentul, coordonat de Deok-Ho Kim de la Universitatea Johns Hopkins, a folosit o platformă „heart-on-a-chip”, realizată din celule stem umane transformate în cardiomiocite (celule musculare cardiace).
Rezultatele au arătat că ţesuturile cardiace expuse la microgravitaţie îşi pierd din forţă şi îşi modifică ritmul normal, iar proteinele care permit contracţia (sarcomerele) devin mai scurte şi mai dezorganizate. În plus, mitocondriile, responsabile pentru producerea energiei, îşi schimbă forma şi funcţia.
Pe lângă deteriorările structurale, analiza genetică a arătat o creştere a genei asociate cu inflamaţia şi stresul oxidativ, un fenomen similar cu îmbătrânirea inimii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe