Cele mai frecvente scuze pentru a nu ţine o dietă

Multe persoane nu pot să scape de kilogramele în plus, poate din cauza hormonilor sau poate doar fiincă se păcălesc singure. Iată cele mai frecvente scuze pentru a nu ţine o dietă, prezentate de mirror.co.uk.

Urmărește
150 afișări
Imaginea articolului Cele mai frecvente scuze pentru a nu ţine o dietă

Cele mai frecvente scuze pentru a nu ţine o dietă

Cele mai multe persoane ar putea să scape de kilogramele în plus, dar scuzele sunt mai comode.

Dietele nu funcţionează în cazul meu

Ai încercat atât de multe diete, dar niciodată nu ai slăbit sau nu ai reuşit să-ţi menţii silueta dobândită. În momentul în care consumi mai puţine calorii, vei slăbi.
Problema o reprezintă dietele rapide. Le adopţi pentru câteva săptămâni, după care te întorci la vechile obiceiuri. Rezultatul este că patru din zece femei care au ţinut diete au mai multe kilograme după o cură de slăbire faţă de momentul în care au început-o. Pentru a slăbi trebuie să-ţi schimbi atât programul zilnic, cât şi regimul alimentar.

Mesele regulate sunt imposibile

Mesele neregulate şi întreruperea dietelor duc în mod sigur la fluctuaţii de greutate. Încearcă să-ţi stabileşti un program pentru mese. Chiar dacă lucrezi mult, adu-ţi mâncare de acasă şi renunţă la produsele de tip fast food.

Intoleranţa la gluten

Mulţi oameni digeră greu pastele şi pâinea. Acest lucru nu înseamnă neapărat că este vorba de o intoleranţă la gluten. Este posibil ca obiceiurile tale alimentare să-ţi facă rău şi nu glutenul.

Probleme hormonale

Femeile care au ovare polichistice au de obicei probleme cu greutatea, la fel şi oamenii cu disfuncţii tiroidiene, dar în cazuri rare. Şi sindromul premenstrual poate influenţa greutatea femeilor, prin creşterea nivelului de progesteron, care sporeşte pofta de mâncare. Unele persoane mănâncă excesiv pentru a nu mai fi nefericite. Nu mai mânca nimic între mese şi în cantităţi mai mari decât de obicei în săptămâna dinaintea menstruaţiei.

Metabolismul lent

Unii mănâncă toată ziua şi nu se îngraşă, în timp ce alţii adună kilograme şi se simt obosiţi. Adevărul este că cele mai multe persoane supraponderale nu au probleme cu metabolismul. Dacă eşti foarte activ, vei arde mai multe calorii. Dacă nu, îţi vei încetini metabolismul şi corpul tău va stoca toată energia prin acumularea de ţesut adipos. Renunţă la cantităţile excesive de mâncare, la produsele pline de calorii şi fii mai activ.

Medicamentele

Multe medicamente, precum antidepresivele, cele contra diabetului, migrenelor şi hipertensiunii arteriale, pot duce la îngrăşare. Aceste medicamente cresc pofta de mâncare şi din acest motiv pacienţii se îngraşă. Cel mai bine ar fi să consulţi un nutriţionist.

Genele

Toată familia este grăsuţă, aşa că nu este vina ta că ai nişte kilograme în plus. Gena asociată obezităţii nu este una dominantă. Deci probabilitatea de a fi gras din cauze genetice este mult mai mică decât cea de a fi supraponderal din cauza alimentaţiei. Dacă familia ta este supraponderală, este important să adopţi o alimentaţie sănătoasă şi să faci exerciţii fizice încă de tânăr.

O constituţie robustă

Dacă ai oasele mari nu înseamnă că trebuie să ai ţesut adipos excesiv, ci ar trebui să ai o musculatură mai dezvoltată. Trebuie să renunţi la scuza aceasta, încercând să-ţi accepţi corpul aşa cum este. Poţi să fii slab şi să arăţi bine chiar dacă ai o osatură masivă.

Retenţia de lichide

Nu este vorba de grăsime, ci de apă. Maladiile cardiace sau renale pot duce la reţinerea de apă în organism. Dacă, totuşi, în urma analizelor medicale, rezultă că nu ai nicio boală, fă sport ca să-ţi ajuţi corpul să elimine apa.

Insomnia

Studiile arată că oamenii care ţin dietă şi dorm bine slăbesc de două ori mai repede decât cei care suferă de insomnie. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să-ţi accepţi greutatea, ci trebuie să afli cauzele insomniei şi să o tratezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici