Cele şapte minuni ale naturii: Marea Moartă şi Marele Canion, printre finaliste. Tu ce locuri ai alege? - GALERIE FOTO

Marea Moartă din Orientul Mijlociu, Marele Canion din Statele Unite şi Marea Barieră de Corali din Australia şi Papua Noua Guinee se află printre cele 28 de locuri legendare luate în considerare pentru alcătuirea unei liste a "celor şapte minuni ale naturii", de o asociaţie elveţiană.

Urmărește
3110 afișări
Imaginea articolului Cele şapte minuni ale naturii: Marea Moartă şi Marele Canion, printre finaliste. Tu ce locuri ai alege? - GALERIE FOTO

Marele Canion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fundaţia elveţiană New7Wonders va da publicităţii lista finală vineri, la ora 19.07 GMT (21.07 ora României - n.r.).

GALERIE FOTO

Cele şapte minuni ale naturii vor fi desemnate printr-un proces de votare la nivel mondial.

TITLURILE ZILEI

Votarea - realizată prin telefon, SMS şi prin intermediul reţelelor de socializare - s-a încheiat vineri, la ora 11.11 GMT (13.11 ora României, n.r.), potrivit site-ului fundaţiei (www.new7wonders.com).

Cu cinci zile înainte de încheierea procedurii de votare, 10 locuri figurau în fruntea clasamentului:

  • Marea Moartă din Orientul Mijlociu

  • Marele Canion din Statele Unite

  • Marea Barieră de Corali din Australia şi Papua Noua Guinee

  • Golful Halong din Vietnam

  • Peştera Jeita din Liban

  • Insula Jeju din Coreea de Sud

  • Insula Komodo din Indonezia

  • Râul subteran Puerto Princesa din Filipine

  • Pădurea Sundarbans din Bangladesh

  • Vulcanul Vezuviu din Italia

Totuşi, ultimele tendinţe înregistrate pe site permit constatarea unui progres puternic al voturilor în favoarea Munţilor Pădurea Neagră din Germania şi a Insulelor Maldive.

Această iniţiativă este rezultatul unui proces îndelungat de selecţie. Din decembrie 2007 până în iulie 2009, toţi cetăţenii lumii au fost invitaţi de fundaţia New7Wonders să propună locurile lor preferate de pe toate cele cinci continente. Peste un milion de voturi au fost atunci înregistrate, provenind din peste 220 de ţări.

Ulterior, un comitet de experţi numit de fundaţia New7Wonders a propus oficial 28 de situri din cele 77 preselecţionate.

Printre finalişti, anunţaţi în iulie 2009, figurează masivul Kilimanjaro din Tanzania, insulele Galapagos din Ecuador şi cascada Iguazu de la graniţa dintre Argentina şi Brazilia.

Fundaţia New7Wonders a fost înfiinţată în 2001 de Bernard Weber, cu scopul de a alcătui o listă a celor şapte minuni ale naturii, după modelul celor şapte minuni din lumea antică, enunţate de Philon din Bizanţ, în secolul al III-lea î.e.n.

Fundaţia, care are sediul în oraşul elveţian Zurich, a devenit cunoscută în 2007, o dată cu lansarea unui vot internaţional pentru desemnarea "celor şapte minuni noi ale lumii", o iniţiativă la care au participat aproape 100 de milioane de persoane.

New7Wonders are drept obiectiv crearea unei "memorii globale" cu ajutorul acţiunilor cetăţenilor din lumea întreagă.

În plus, Bernard Weber nu intenţionează să se oprească aici. Începând de vineri, toţi cetăţenii lumii pot să voteze pentru a stabili nominalizaţii într-o nouă categorie de minuni ale lumii moderne, cea a oraşelor preferate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici