- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (11.12.2020, 05:49)
- Ilinca Nazarie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AP: Nu există dovezi ale eficacităţii ivermectinei împotriva SARS-CoV-2
- Mai mulţi medici americani cer Senatului analizarea unor noi studii
- Medicamentul a fost folosit doar în studii clinice
- În mai FDA-ul nu îl recomanda
- UPDATE: Eficacitatea ivermectinei împotriva COVID-19 nu a fost dovedită. AP: Nu este un „medicament minune”
Urmărește
3771 afișări
Sursa foto: profimedia
UPDATE: Eficacitatea ivermectinei împotriva COVID-19 nu a fost dovedită. AP: Nu este un „medicament minune”
Associated Press revine asupra aşa-numitului nou „medicament-minune” în tratarea COVID-19, precizând că nu există dovezi medicale pentru o asemenea afirmaţie. Ivermectina nu s-a dovedit eficientă împotriva SARS-CoV-2, nici ca mijloc preventiv, nici în ameliorarea simptomelor celor deja infectaţi cu virusul.
Ştire iniţială: Cercetătorii americani solicită Senatului introducerea unui nou medicament în tratarea coronavirusului
Un medicament gândit să distrugă diverşi paraziţi pare să dea rezultate în tratamentul infecţiei cu sarscov2. Pneumologul american Pierre Korry cere comisiei Senatului American în Probleme de Securitate să analizeze date adunate din mai multe studii, date care fac referire la efectul ivermectinei. Medicamentul, susţine medicul, poate preveni, bloca sau trata formele grave.
Dr. PIERRE KORY, Preşedintele Frontline COVID-19 Critical Care Alliance: Avem o soluţie la această criză. Există un medicament care poate avea un impact miraculos şi când spun miracol nu folosesc acest termen cu uşurinţă. Este o recomandare ştiinţifică bazată pe munţi de date din ultimele trei luni. Efectiv distruge transmiterea acestui virus. Dacă îl iei nu te îmbolnăveşti.
Medicul invocă studii care au fost făcute atât în cazurile unor persoane care au luat medicamentul preventiv, dar şi în cazul unor persoane confimate care nu ar mai fi avut nevoie de spitalizare după administarea substanţei.
Dr. PIERRE KORY, Preşedintele Frontline COVID-19 Critical Care Alliance: Cele mai solide dovezi pe care le avem vin de la pacienţii spitalizaţi. Avem patru studii randomizate, mai multe cercetări observaţionale şi toate arată acelaşi lucru: nu vei muri sau rata de mortalitate va fi mult mai mică, dacă iei ivermectină. S-a dovedit a fi un medicament minune.
Tot despre eficienţa acestui medicament se vorbeşte şi în protocolul facultăţii de medicină din Norfolk, Virginia, unde sunt puse cap la cap rezultatele mai multor cercetări. În timp ce în cazul unor tratamente despre care ai tot auzit până acum, adică remdesivir, hidroxiclorochină, lopinavir sau corticosteroizi datele arată fie că nu au funcţionat, fie nu au avut niciun beneficiu sau că nu sunt statistici valabile, în cazul imvermectinei există avantaje.
Te întrebi ce e acest medicament. Descoperită în 1975 şi intrată pe piaţă 6 ani mai târziu, ivermetcina este folosită pentru a trata infecţii cu diferite tipuri de paraziti şi este folosită şi în medicina veterinară. În luna mai, FDA-ul răspundea pe site, la întrebări legate de acest medicament, spunând că nu ar trebui administrate ivermectina în cazurile de covid, pentru că nu este aprobată pentru această infecţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 151 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia
-
Piloţii avionului prăbuşit în Coreea de Sud au emis un semnal de alarmă
-
Ministrul de Externe al Germaniei avertizează despre “flota fantomă” a Rusiei şi necesitatea sancţiunilor
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cercetările indică un nou tratament eficient împotriva cancerului de sân/ În România, cancerul de sân ocupa în 2018, prima poziţie cu o pondere a incidenţei de 25,1%
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Magnus Carlsen, numărul 1 mondial, părăsește Campionatul Mondial de Șah Rapid din cauza blugilor: „Devenise o chestie de principiu”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ce pensie va avea de la 1 ianuarie un pensionar român, dacă acum primește 3.000 de lei pe lună
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:35
-
astăzi, 10:08
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1040. Rolul Germaniei în menţinerea păcii în Ucraina depinde de aprobarea Rusiei, spune Merz / Dronele ucrainene domină operaţiunile armatei în 2024, raportează ministrul apărării / Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal